extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-07-13 11:12:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lai neteiktu, ka es esmu nepamatoti ieēdies uz zaļajiem, pārpublicēšu kaut ko no viņiem, kam es piekrītu.

Zaļie saka, ka vajag pārtraukt pārtikas izmantošanu biodegvielai.

Latvijā valdība ļoti negribīgi pieņēma likumu, gan tikai uz pagaidu termiņu, ka biopiedevas degvielai nebūs obligātas, turklāt izsakot šaubas, ka ražotāji to ņems vērā, jo ir jau noslēgti ilgtermiņa līgumi, kurus nevar tik vienkārši atcelt.

Nav jau tā, ka es būtu pilnībā pret biodegvielas ideju. Piemēram, ja naftas piegādes bloķētu no visas pasaules, tad būtu labi, ka ir pagaidu risinājums, kā turpināt darbināt transportu. Bet šādas situācijas vēl nav, tāpēc labāk ir netērēt laiku, enerģiju, minerālmēslus un augsni, lai ražotu biodegvielu, it īpaši šobrīd, kad pasaulē kara un bioloģiskās lauksaimniecības dēļ vairākās vietās draud bads.

Otrs punkts par gēnu inženierijas izmantošanu jaunu šķirņu ieguvē tāpat ir pilnībā racionāls un atbalstāms viedoklis.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2022-07-13 14:27 (saite)
Komentārs nedaudz ne par tēmu.
Es atvainojos, ja izklausījās tā, ka es uzskatītu, ka esi nepamatoti uzēdies uz zaļajiem. Visas idejas vajag izskatīt kritiski, pret to nav nekas iebilstams. Ja man traucētu zaļo kritika, tad izņemtu no lasāmās (draugu) listes.

Es vārdus "nepamatoti uzēdies" lietoju tikai saistībā ar Š. Abes slepkavību, jo tur neredzēju nekādu saistību ar zaļajiem. tad nu radās tāda hiperbola manā izteicienā, kas, protams, nav adekvāti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-07-13 14:46 (saite)
Nav pat vajadzīgs atvainoties, jo uz tevi nekādu ļaunu prātu neturu. Es ļoti labi saprotu, kāpēc tā varētu no malas likties, ka esmu uzēdies.

Es paredzu, ka zaļie būs iesaistīti daudzos šī gadsimta notikumos, jo viņi skar ļoti aktuālas un kontroversiālas tēmas.

Kāda ir varbūtība, ka kāds zaļais patiešām izdara augsta līmeņa politisko slepkavību? Es domāju, ka diezgan augsta. Eventuāli grupa, kas praktizē vardarbīgas metodes (piemēram, Extinction Rebellion), nespēs iegrožot visus ekstrēmistus un kāds pārkāps to robežu, līdz kurai sabiedrība viņus tolerē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-07-13 15:15 (saite)
Nu t.s. dzīvieku aizstāvji, piemēram ir izdarījuši uzbrukumus laboratoriju vivārijiem. Terorisms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-07-13 15:18 (saite)
Ekoterorisms (piemēram, ĢMO pētījumu sējumu iznīcināšana, kur it kā neviens cilvēks necieš) rada netiešas, bet ne mazāk kaitīgas sekas ilgtermiņā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-07-13 15:23 (saite)
https://en.wikipedia.org/wiki/Eco-terrorism

//Like deep ecologists, some eco-terrorists subscribe to the idea of biocentrism,[citation needed] which is described as "a belief that human beings are just an ordinary member of the biological community" and that all living things should have rights and deserve protection under the law//

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?