extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-05-06 21:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja šis apstiprināsies (ka omikrons patiesībā ir tikpat smags kā pārējie kovida varianti), tad tas nozīmēs, ka kovids nekad nav bijis īpaši bīstams. Vienkārši pašā sākumā ar to saslima paši vārīgākie un jutīgākie cilvēki, tāpēc mirstības rādītājs likās diezgan augsts. Bet caurmēra neveciem cilvēkiem ar normālu veselību tas ir ne īpaši bīstams saaukstēšanās vīruss.

Kas vēlreiz un vēlreiz apstiprina – aizsargāt vajadzēja pamatā riska grupas, nevis bērnus.

Turklāt secinājumi ir vēl drūmāki – nevieni stingri pasākumi, kādi bija ieviesti, nepalīdzēja pasargāt šīs vārīgās riska grupas. Tās tik un tā saslima pirmās. Pasākumi varbūt nedaudz pasargāja neriska grupas, kuras saķēra kovidu tikai omikrona viļņa laikā. Ja nebūtu ieviesti nekādi pasākumi, tad rezultāti būtu precīzi tieši tādi paši – vārīgās riska grupas būtu cietušas pirmajā un otrajā vilnī, savukārt neriska grupas būtu izslimojušas ar minimālām sekām, un viss šis jau būtu beidzies pēc dažiem mēnešiem, turklāt ar precīzi tādu pašu mirušo/no garā kovida cietēju skaitu.

Pretīgajam Apinim bija taisnība pilnīgi visos punktos – vajadzēja iet ārā un sportot, aizvērt skolas bija noziegums, maskas bērniem bija absurds (joprojām to praktizē dažās valstīs).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2022-05-07 08:26 (saite)
> bija noziegums

Un vēl joprojām ir noziegums. Kovid noziedzniekiem nav iestājies noilgums. Sagribēja gan.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?