extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-03-12 13:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Piedodiet, bet es nespēju būt pārāk optimistisks par Ukrainas izredzēm. Lūk, šis ir
reālāks situācijas izvērtējums. Ukraiņi pamazām zaudē teritorijas. Lai gan viņi braši aizstāvas, krievi pamazām nāk aizvien tuvāk un tuvāk.

Pat Izraēla ir ieteikusi Zelenskim padoties, lai pasargātu cilvēku dzīvības. Izraēla gan to vēlāk diplomātiski noliedza, bet fakts ir tāds, ka viņi to ieteica. Arī daudzi amerikāņi un vācieši ir līdzīgās domās. Turklāt ne visi rietumos atbalsta pašreizējo sankciju režīmu.

Krieviem ir korupcijas un morāles problēmas, tomēr viņiem ir pārspēks ar skaitlisko pārsvaru vien. Viņi nekad nav augstu vērtējuši cilvēka dzīvības. Tagad ir atsūtīti čečeni, kas neļauj krievu karaspēkam atkāpties. Tāpat krievi plāno ievest sīriešu algotņus, kuriem nebūs “brāļu tautas” problēmu šaut uz ukraiņiem.

Vienīgā cerība šobrīd ir, ka ukraiņi aizstāvas pietiekami ilgi un aktīvi, ka krievi vairs nespēj pavilkt šādu karu un izvācas.

Ukraiņiem ir vajadzīga daudz lielāka palīdzība.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2022-03-12 15:25 (saite)
Neuztraucies. Tikumsignalizētāji ar Ukrainas karodziņiem avatāros vinnēs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dombrava
2022-03-12 16:20 (saite)
Es domāju, ka tā cilvēki pauž attieksmi, ka šī kara uzsākšana ir ētiski nepieņemama. Ka nepienem sveša karaspēka ienākšanu otras valsts teritorijā. Nepieņem pasludināšanu to par svēto karu, jo nevienam nav tādu tiesību uzbrukt un iznīcināt. Neviens nav tik naivs, ka domātu, ka ar savu rīcību izbeigs karu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2022-03-12 16:23 (saite)
Tas ir daudz personīgāk latviešiem, jo daudziem ir radi, draugi vai paziņas Ukrainā. Vai draugu radi atrodas tur. Un maz sakara ar politiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-03-12 17:18 (saite)
Tad tu nesaprati domu. Tie, kas tikumsignalizē, atbalsta "maigos mērus" pret Krieviju un krieviem. Es uzskatu, ka krievus vajag iznīcināt. Vismaz līdz līmenim, kur viņiem vairs nav kiškas uzbrukt kaimiņiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dombrava
2022-03-12 16:32 (saite)
Jā, diemžēl tā izskatās.

Es nedēļas sākumā, lai mazinātu izmisumu par notiekošo, klausījos skaņdarbu, kur arī uzsvērta nevardarbīga pretošanās, jo princips "aci pret aci, zobu pret zobu" rada tikai haosu un vēl lielākas ciešanas. Taču no otras puses, vai nepretošanās ļaunumam ko mainītu? Nāvju skaits būtu mazāks, ja Ukraina padotos, bet represijas pret ukraiņiem varbūt notiktu klusā aizsegā. Es tiešām nezinu, kā ir pareizāk. Tikai to, ka notiekošais ļoti skumjš un traģisks. Cilveciski esmu par to, lai noliktu ieročus, bet kurš rad grib, ka viņam kāpj uz galvas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-03-12 17:45 (saite)
Tie nošautie cilvēki slimnīcās arī nepretojās un invalīdu aprūpes namos vispār nebija spējīgi pretoties...

Ir vietas pacifisma idejām, ir reizes, kad tā ir vienkārši stulba pašnāvība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-03-12 17:48 (saite)
Ja kaadam naakas dziivot teritorijaa, kurai ir tuukstoshiem kilometru robezha ar kompleksainu* un neirotisku kaiminju, varbuut der apsveert savu strateegjiju desmitgadeem uz priekshu, maaciities no citu kljuudaam un neljaut sevi izmantot netiiraas speelees

https://www.cato.org/commentary/did-putins-2007-munich-speech-predict-ukraine-crisis
https://coldwar.unc.edu/theme/cuban-missile-crisis/

https://youtu.be/WV9J6sxCs5k


* https://youtu.be/81N61CPoVEQ?t=83

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?