extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-01-31 19:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
demokrātijas asni
UK ir pieņēmusi lēmumu atteikties no obligātas vakcinācijas NHS personālam. Es par to rakstīju pirms nedēļas, bet tad vēl tas nebija apstiprināts. Bet ja jūs likāt likmes, ka mana prognoze ir nepareiza, tad šoreiz jūs esat zaudējuši.

Šis ir ļoti saprātīgs un apsveicams lēmums. Mediķiem ir profesionāls pienākums būt vakcinētiem pret daudzām slimībām, un to arī viņi stingri ievēro. Tad kāpēc šoreiz ir labāk, ja kovida vakcīna nav obligāta? Tam ir vairāki iemesli:

1) Kovida vakcīna nepasargā no inficēšanās un infekcijas izplatības. Tā iespējami samazina slimības smagumu, taču tas ir personīgs lēmums izsargāties. Diemžēl, nekāda pūļa imunitāte ar šīm vakcīnām pret šo vīrusu nav iespējama.

2) Ļoti daudzi medicīnas darbinieki jau ir izslimojuši ar kovidu. Šādā gadījumā viņu ieguvums no turpmākas vakcinēšanās ir ierobežots. Obligāta prasība, kas noliedz izslimošanas iegūto imunitāti, izskatās kā zinātnes noliegšanu. Ja mums ir cilvēki, kuri pieprasa Džo Rogana šova slēgšanu, jo viņš ir pateicis dažas nepareizas lietas par kovidu, tad vajadzētu būt vēl lielākiem protestiem pret tiem, kas noliedz zinātni, kas apliecina, ka izslimojušie iegūst spēcīgāku imunitāti nekā vakcinētie.

3) Apstākļos, kad vakcinēto aptvere jau ir pāri 95%, un no nevakcinētajiem lielākā daļa ir jau izslimojuši, turpmākais ieguvums no obligātas vakcinācijas būs ļoti minimāls. Šāda prasība var šķist pārāk autoritāra un novest pie darbinieku trūkuma un pat lieliem nemieriem valstī. Vai tiešām ir vajadzīgs uzspiest to, no kā nav nekāda liela labuma? Vairāk izskatās pēc vakcinēto aizvainojuma, ka viņi ir ziedojuši sevi ar vakcīnu blaknēm, bet tie citi atļaujas staigāt nevakcinēti. Bet vakcinētie jau nenes nekādu upuri, viņiem ir tikai ieguvums no iespējami vieglākas saslimšanas. Kāpēc turēt šādu aizvainojumu?

Kanādas premjerministrs ir īpaša karikatūra. Viņš drīz novedīs valsti līdz kliņķim ar piegādes ķēžu problēmām. Otavas centrs jau ir pilnībā bloķēts un ko gan viņš būs ieguvis? Absolūti neko, un tikai sanaidojis savu tautu. Ja viņš, pat būdams trīsreiz vakcinēts, nav spējis izvairīties no infekcijas, tad nevienam uz to nav cerību.

Tieši tas pats attiecas uz visām valstīm, it īpaši Eiropu. Jo ātrāk atcels šīs nesaprātīgās prasības, jo mazāks būs nodarītais kaitējums. Tas īpaši attiecas uz veciem cilvēkiem, jo Latvijā visas stingrās prasības nespēja panākt pietiekamu veco cilvēku vakcināciju. Tas ir iespējams tikai ar zinātniski pamatotu un sabiedriski labvēlīgu vēstījumu, nevis draudiem, dezinformāciju un neprofesionalitāti.

Šis UK lēmums man ir atjaunojis ticību, ka UK vēl ir saglabājusies demokrātija. Veselības ministrs ir uzklausījis medicīnas darbiniekus, un pieņēmis atbilstošu lēmumu, kas ir labvēlīgs itin visiem. Redzēsim, vai pārējās valstis sekos šim piemēram vai arī vairāk noslieksies totalitārisma virzienā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]traffico
2022-01-31 22:43 (saite)
Austrija savu lokālo "izvēli" ir izdarījusi. Un EU- https://www.delfi.lv/news/national/politics/no-otrdienas-iecelosanai-es-dalibvalstis-bus-nepieciesams-derigs-covid-19-vakcinacijas-sertifikats.d?id=54004900

Braucot ar auto, gan jau ka so so. Bet lidojot?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-01-31 22:49 (saite)
Nevar aizliegt pilsonim atgriezties savā valstī – vakcinētam vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]traffico
2022-02-01 03:21 (saite)
No sākuma jātiek uz kaut kurieni, no kurienes atgriezties :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-01 03:23 (saite)
Par tikšanu neviens neko nevar garantēt. Valstīm ir visas tiesības atteikt iebraukšanu bez pamatojuma jebkuram nepilsonim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-01-31 23:33 (saite)
https://www.news.com.au/world/coronavirus/health/explosive-questions-court-demands-data-from-austrian-health-ministry-justifying-covid19-rules/news-story/c3fd996e8e382ede7bb69fbc4c87f699

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2022-02-01 12:21 (saite)
Nedomāju, ka Delfiem var ticēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]snorke
2022-02-01 00:11 (saite)
Italijaa vakcinas obligatas pilsoniem > 50 g un virknei profesiju - medicina, izglitiba (skolas, universitate), policija utt - tapat jau bija gandriz 80% vakcineti

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-01 00:13 (saite)
Ja valdībai gribas plašus nemierus, tad var jau arī tā. Ko tad man tur iebilst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2022-02-01 09:52 (saite)
Latvijas mediji, kā parasti, runā par vakcinācijas sertifikātu, bet šeit (https://www.consilium.europa.eu/en/press/press-releases/2022/01/25/covid-19-council-adopts-new-person-based-recommendation-on-free-movement-restrictions/) es redzu kaut ko citu:
"A valid EU digital COVID certificate includes:
A vaccination certificate ..
A negative PCR test result ..
A certificate of recovery .."
Vai kopš 25. janvāra kaut kas ir mainījies?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2022-02-01 12:40 (saite)
covid certifikats un vakcinu sertifikats ir dazadas lietas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lavendera
2022-02-01 12:49 (saite)
Nu bet es par ko runāju?
https://www.schengenvisainfo.com/news/official-eu-to-introduce-new-individual-based-travel-restrictions-from-february-1/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?