extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-01-04 13:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Neskaties augšup
Arī populārais blogeris Matthew Yglesias uzskata, ka tie, kas domā par šo filmu kā par globālās sasilšanas problēmu, nespēs izbaudīt tās humoru:

If you insist on listening to the creators and seeing it as about climate, then while you might appreciate a few moments, I think you’ll mostly be annoyed and then start saying “but it’s not even funny” blah blah blah.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2022-01-04 17:44 (saite)
kas tev filmā likās smieklīgi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-01-04 17:46 (saite)
Vispirms atbildi, vai esi šo filmu skatījies, un ja jā, kas tev tajā likās vai nelikās smieklīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2022-01-04 17:57 (saite)
noskatījos. joki nelikās smieklīgi. gnidrologa solīto woke propgandu arī nesagaidīju. esmu vīlies.

beigas bija gandrīz smieklīgas, bet kaut kā man uzreiz likās, ka izdzīvojušos apēdīs, tā arī notika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-01-04 20:38 (saite)
Man gandrīz visa likās smieklīga. Tā jau ir tikai komēdija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-01-04 20:21 (saite)
Man liekas filma nav domāta būt 'smieklīga' kā kazuāla komēdija ar Beniju Hilu vai smth. Tā ir satīra par cilvēkiem un politiku, līdzīgi kā, piemēram, padomjlaiku beigu gabali tip Nogalināt Pūķi (tas gan daudz kur bija reāli smieklīgs, ja saprata kontekstu). Šeit laikam cenšas ķipa balansēti satirizēt modernajos Rietumos notiekošo. Pamatā, protams, orange man bad, kuru ietērpa kleitā, lai nebūtu tik obvious un jo Hitlerija arī nav diez ko mīlēta. Gan it kā notiekošo antizinātiskumu no stulbajiem rednekiem, kas acīmredazmi tēmēts uz klimatarmagedona kultu acīmredzama propaganda, jo tiek salīdzināta reāla katastrofa ar melīgu alārmistu sektas fabricējumiem. No otras puses it kā apliek arī pilnīgi acīmredzamo Baidenu, kuru šobrīd nemīl pat ģermakrāti. Gan par mediju kopējo atrautību no realitātes un cilvēku stulbumu vispār.

Tēma ir caur asarām pasmīkņāt par to cik cilvēki idiotiski, bet autoru gramstišānās apkārt, cenšoties "balansēt" un pilnīgi acīmredzamais klimatkultistu kā labo varoņu attēlojums, padara šo visu meh. Principā "left can't meme" kino formā.

Nevar uztaisīt labu satīru, ja miksē realitāti ar realitātes izkropļojumu un meliem. Padomju satīra parasti bija ļoti laba, jo precīzi aprakstīja, kas notiek abstraktā groteskā. Šis ir arī iemels kāpēc labējo mēmi strādā - it's funny, because it's true.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?