extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-28 21:51:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
viņi meloja mums visu laiku
Bet visi meli kādreiz nāks gaismā...

Atceros, kā kāds cibiņš man kādreiz uzbruka par to, ka es teicu, ka ceļojumu ierobežojumi nav pamatoti.

ASV atceļ ceļojumu ierobežojumus – eksperti to pamato, ka šādi ierobežojumi ir neefektīvi un pat kaitējumu nodaroši.

Savukārt Guardian raksta: “Covid is only one virus of a family of coronaviruses, and the other coronaviruses throw off new variants typically every year or so, and that’s almost certainly what’s going to happen with Covid. It will become effectively just another cause of the common cold. – Kovids ir tikai viens no koronavīrusiem, un arī citiem koronavīrusiem apmēram reizi gadā ir jauni varianti, tāpēc gandrīz noteikti tas notiks ar kovidu. Būtībā tas kļūs par vienu no saaukstēšanās vīrusiem.

Pat neticami, ka šis modelis, ko es uzskatīju par visiespējamāko jau pašā pandēmijas sākumā, tagad tiek atklāti apspriests presē.

Pat Beļģijas tiesa ir pateikusi valdībai, ka [tai] ir jāpamato, kāpēc konkrētais rīkojums ir nepieciešams sabiedrības drošībai pat, ja omikrona paveids prasa stingrākus ierobežojumus.

Ar šādu pamatošanu valdībām ir bijušas ļoti lielas grūtības pilnīgi visos jautājumos – sākot ar mājsēdēm, ceļojumu ierobežojumiem, masku lietošanu un obligāto vakcinēšanos.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2021-12-29 01:15 (saite)
Pa dažiem vecūkšņiem dienā nepietiek?
Da i lec bī rīl, "kovidnāve" jau sen ir mēms. Diezgan skaidrs, ka ja atlasītu visus doktorētos datus, būt vēl uz kādu pusi vai vēl mazāk. Visi tie nepārtraukti 90 gadīgie nāvinieki nav nekādas kovidnāves, ja vien nebija netipiski veselīgi savam vecumam. Vēža slimniekus, kuri nomirst no saaukstēšanās izraisītām komplikācijām, nepieraksta kā "saaukstēšanās nāves".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-12-29 01:21 (saite)
Tas tiešām ir mēms, bet grūti pateikt, cik tas ir forsēts un aplams. No kovida mirst (un izdzīvo ar hroniskām smagām sekām) ne tuvu tikai deviņdesmitgadnieki, to var apstiprināt gan ar statistikas datiem, gan ar savu personīgo pieredzi draugu, paziņu un kolēģu lokā.

Tas, protams, nenozīmē, ka par pandēmijas tēmu nav tikusi un netiek celta lieka panika. Nevajag paniku, vajag rezultatīvu rīcību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 01:25 (saite)
Risku sadalījumu pēc vecuma es cibā nopublicēju jau ļoti drīz pēc pandēmijas sākuma.

Šī atšķirība ir tika ievērojama, ko joprojām vakcinētam 60 gadu vecam cilvēkam ir lielāks risks nekā nevakcinētam 30 gadu vecam.

Tie, kas neņēma vērā šo riska sadalījumu, vairoja paniku. Būtībā viņi meloja par riskiem dažāda vecuma cilvēkiem. Neceri, ka viņu meliem izdosies noturēties mūžīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-12-29 01:27 (saite)
Neceri, ka tavus "atmaksas stunda nāks!" uzsaukumus kāds grasās uztvert nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 01:30 (saite)
Es neaicinu ne uz kādu atmaksas stundu. Šie ir kārtējie meli no tavas puses. Es vienkārši saku, ka viņu meli pamazām paši izgaismosies. Tas notiks soli pa solim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-12-29 01:36 (saite)
Right, right.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-12-29 01:46 (saite)
Kāpēc tev pret to ir tik ņirdzīga attieksme? Tu runā tā ir kā būtu šo meļu un totalitāristu pusē, nevis ieturētu objektīvu pozu. Es labprāt redzētu tiesas šajā sakarā, bet skaidrs, ka establišments nekad sevi par saviem noziegumiem netiesās. Nākamā vara gan varētu kādu purdžiņu uztaisīt. Bet arī bez tā, ja šis bezpreģels turpināsies, tad gan jau sāks parādīties arī vairāk visādas random vardarbības, uztvers vai neuztvers ko nopietni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2021-12-29 01:51 (saite)
Protams, ka mana attieksme pret aicinājumiem uz "purdžiņiem" un tiesas prāvām ir ņirdzīga, jo tādiem dakšu un lāpu gājieniem nav pilnīgi nekāda pozitīva pienesuma situācijas uzlabošanā. Pāķi, kuharkas un kočegari grib asinis, nekas nav mainījies kopš 1789. vai 1917. gada.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 02:00 (saite)
UK ir plaša pieredze ar izmeklēšanām, kas atklājušas nopietnus sistemātiskus pārkāpumus veselības aprūpē, un attiecīgi veiktām reformām, lai tos novērstu. Šos prasīs daudz vairāk laika un apjoma, bet eventuāli tas notiks un daudziem būs jāskaidro, kāpēc viņi tik ļoti krita panikā, ka pieļāva tik acīmredzami nepareizas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-12-29 02:02 (saite)
Nu nē, tajos laikos asinis gribēji izglītoti buržujiņi, kuri gribēja atņemt un pārdalīt varu no citiem izglītotiem buržujiņiem. Ar aisnkāri šī brīža notikumiem nav nekāda sakara. Cilvēki, kas visā pasaulē iet ielās protestēt pret nepamatotas diktatūras ieviešanu nav asinskāri, bet dabiski, ka kādam procentam var lūzt vadzis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?