extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-22 21:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
QR kods ir beidzies. Aizvien vairāk ES valstu sāk pieprasīt negatīvu kovida testu visiem iebraucējiem. Ar to tiek nu jau skaidri politiski pateikts, ka vakcīnas nedarbojas infekcijas izplatības ierobežošanai.

Redzēsim, cik ilgi Latvijas valdība vēl izliksies, ka karalis ir apģērbts, lai gan visiem iesaistītajiem jau ir skaidrs, ka esošās “zaļās” prasības ir muļķības. Īpaši smieklīga ir prasība par telpu dezinfekciju, pārejot no sarkanā režīma uz zaļo. Pasakiet kāds noteikumu sastādītājam, ka tam nav nekādas nozīmes kovida izplatības ierobežošanā.

Pozitīvās ziņas ir tādas, ka ienāk aizvien vairāk ziņu, ka o variants, kā jau bija paredzēts, ir maigāks un pat Dienvidāfrikā pīķis ir pārgājis bez mājsēdēm un nav izraisījis ievērojamu hospitalizācijas pieaugumu. Tas pats notiks citās valstīs, un pašreizējā panika par to nav bijusi tā vērta.

Arī zinātnieki jau sāk iezīmēt, ka beigu situācija ar kovidu būs tāda, ka tas kļūs par kārtējo saaukstēšanās vīrusu. Es uz šo modeli virtuāli esmu licis derības jau no paša pandēmijas sākuma, tāpēc prieks, ka ar katru dienu tas tiek aizvien vairāk apstiprināts. Tas nenozīmē, ka riska grupām nevajadzēja piesargāties. Arī tagad es iesaku vēl vakcinēties visiem tiem, kam ir lielāks risks. Pārējie arī var vakcinēties, bet tas nav tik būtiski, un piespiedu vakcinācija nekādi nav pieļaujama, jo dati to neatbalsta.

Priecīgus Ziemassvētkus visiem!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]terrifyer
2021-12-23 00:43 (saite)
Redzēju ka lv priekš next year pasūtīts 2.3(kkā tā apm?)miljoni devu. Tā ka gan jau pisīs prātu vēl kādu laiku.
Also es prasīju saviem draugiem ko notiek lv ar tiem cipariem, neviens nemācēja teikt neko. Tikai iesmej par antivaxeriem. So is fake news/visas nāves = kovid nāves/tik slikta lvl medicīna?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-23 00:51 (saite)
Tur jau sen neviens nedomā par kovida slimības riska samazināšanu.

Juhņēviča saka: ..balstvakcinācija ir viens risinājumiem, kā mēs varam mazināt infekcijas izplatību. Un tā nav patiesība, jo lai gan balstvakcinācija uz kādu laiku ir efektīvāka infekcijas novēršanai, o variants izplatās ļoti ātri un nav iespējams tik ātrā laikā vēlreiz vakcinēt miljonu cilvēku, pat ja viņi atvērs lielos vakcinācijas centrus. Šeit arī tas idiotisms, ka viņi šos centrus aizvēra, jo izdomāja atļaut ieeju tikai ar QR kodiem, lol :D

Balstvakcinācijas galvenais mērķis ir samazināt slimības smagumu riska grupām, bet tas pat nav rakstā pieminēts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]terrifyer
2021-12-23 01:08 (saite)
Bet bļ liekas ka neviens vispār necik nekad nav domājis par riska samazināšanu. Visu tikai aizslēgt ciet(nedomājot par demedžu ko tas nodara visās sfērās) un spiež visus un pēc kārtas "brīvprātīgi" potēties.

Mums te Slovēnijā pirms pāris dienām atnāca skaisti uzrakstīts aicinājums no premjera(whatever es esmu lohs kas neseko politikai gandrīz nekur(izņemot US jo tur ir tikai divas komandas), bet esot baigais bandīts) aiziet potēties. Reāli jau vairāk kā gadu par vēlu. Ja vispirms būtu bijis aicinājums, vakcinēto cipari būtu daudz lielāki(un protams nezinam ko un cik tas mainītu), bet tagad tas ir kā vardarbīgs vīrs, kas cenšas pielabināties, pēc tam kad kārtīgi ieklapējis sievu(sry par salīdzinājumu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-23 01:19 (saite)
Šajās dienās EMA apstiprina Novavax vacīnu Nuvaxovid. Tā ir vecā tipa inaktivēto proteīnu vakcīna. Es to ieteiktu tiem, kam ir šaubas par jaunajām, vēl līdz galam nepārbaudītajām mRNS vakcīnām. Man pašam būtu interesanti uzzināt, vai Nuvaxovid ir arī mazākas blakusparādības?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]terrifyer
2021-12-23 01:28 (saite)
Mans "ārkārtīgi" informētais viedoklis būtu jā. Atvičaju. Nav sexperimental gēnu terapija. Jo tie kreizy gadījumi ar invaliditāti cik saprotu ir blakne tieši nu tehnoloģijai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resort
2021-12-23 01:33 (saite)
Pirms kovida šai tehnoloģijai bija vien liels mīnuss. Nogādes mehānisms (tur lipīdi or whatever) bija pietiekami toksiski, lai izslēgtu vairāku dozu terapiju. Prieks, ka kovid ļoti strauji parādīja gaismu uz īstajiem un netoksiskajiem lipīdiem. Kaut vienmēr tā dzīvē paveiktos ārkārtas situācijās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2021-12-23 01:20 (saite)
Par QR prasību, lai drīkstētu vakcinēties - lol. :D Epidemioloģiski drošs vakcinācijas centrs. Vakcinē tikai zaļajā režīmā.

Par balstvakcīnu esmu lasījis, ka attiecībā pret Omicron tā nav pētīta vispār. Viss ieguvums ir kafijas biezumos izzīlēts.

Un vispār, kas notiks ar balstsavakcinētajiem to 14 dienu laikā, kad jāuzmanās, ja tūlīt atnāks Omicron? Tip Omicrons klauvē pie durvīm, pag davaj savakcinēšos pirms atveru durvis. Galīgi nelaikā un paspēt nav reāli. Varbūt arī dažus procentus var savakcinēt, lai paspētu tās 14 dienas paiet uz lielo vilni. Bet nu kāda jēga no tiem dažiem procentiem. Sabiedrībai nekādas, individuāli vecīšiem varbūt. Davaj sodam visus, kas nevakcinējas, dzenam parādos un attiesājam īpašumus. Tev nepiederēs nekas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2021-12-23 01:29 (saite)
Interesants efekts sanāk ar tiem veikaliem - lai nodrošinātu piekļuvi plašākai mērķauditorijai, ir jāsamazina telpu platība. Ierobežojumi panāk pilnīgi pretējo.

(Atbildēt uz šo)


[info]vilibaldis
2021-12-25 17:27 (saite)
Cik saprotu, vakcinācija un QR kodi patedzēti vēl gana ilgi, ja jau jaunākās ziņas vēsta par salīdzinoši milzigām ikmēneša soda naudām nevakcinētajiem. Tā ka neviens neko netaisās nedz atzīt, nedz citādi mainīt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-25 18:00 (saite)
Vakcinācija nav qr kods.

Mans guļ neizmantots atvilktnē kopš pēdējā brauciena. Lai iebrauktu Latvijā man tagad vajag testu nevis qr kodu. Laikam nav vērts vilkt laukā.

Bet deniālisms ir spēcīgs...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2021-12-25 18:16 (saite)
Ja nepamanīji starp jēdzieniem bija vārds "un" nevis vienlīdzības zīme.

Gan jau, ka ja brauc uz Latviju, tad kodu jāņem līdz, jo citādi nevarēsi iekļūt veikalos utt., tur tests nevienu neinteresē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-25 20:16 (saite)
Nav skaidrs, kāpēc atbildē par QR kodiem tu uzsvēri vakcinācijas.

Bet arī ieteikums par veikaliem nav pareizs. Daudzi veikali īslaicīgi pāriet sarkanajā režīmā. Tāpat gnidrologs pieminēja, ka ir veikali, kas uz to skatās caur pirkstiem. Visiem ir zināms, kāds farss ir šie kodi, ka pat Pavļuts nespēja jēdzīgi uz šo atbildēt. Domāju, ka visi trakie politiķi tiks tiesāti un viņiem vairs neļaus ieņemt amatus, kā kādreiz komunistiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?