extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-18 17:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viena lieta, kas man šķita diezgan komiska kovida sakarā, bija lielās bailes no garā kovida arī cilvēkiem, kuriem tāpat bija skaidrs, ka viņi no kovida nenomirs. Protams, garais kovids nav nekas patīkams, bet visbiežākais simptoms ir ožas un garšas zaudēšana. Šādi cilvēki vairs nespēj izbaudīt ēdiena garšu, un tas ļoti nepatīkami ietekmē viņu dzīves kvalitāti.

Savukārt vislielākais risks smagi slimot no kovida, ieskaitot garā kovida, ir cilvēkiem ar aptaukošanos. Šāds simptoms jau ir kā zīme šiem cilvēkiem, ka viņi ir pārāk daudz izbaudījuši garšīgus ēdienus, tāpēc māte daba ievieš korekcijas un paglābj viņus no vēl lielākas aptaukošanās. Iespējams, ka tagad daudziem resniem cilvēkiem, kas ir izslimojuši garšas zudumu, arī svars normalizēsies un ilgtermiņā veselība uzlabosies.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]arschmusik
2021-12-18 21:47 (saite)
Nupat jau tev galīgi brauc ciet širmis, sorī.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-18 22:16 (saite)
Dienvidparkam pietrūka šīs daļas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2021-12-19 21:03 (saite)
jāpiekrīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]resort
2021-12-18 22:37 (saite)
Bija taču runa par vakcīnām, kas izplatās pa gaisu. Ja nu Covids ir vakcīna pret resnumu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-18 22:58 (saite)
Nu ja. Aptaukošanās pandēmija ir daudz nopietnāka, kas samazinās cilvēku dzīves kvalitāti un dzīvildzi daudz vairāk nekā kovids. Bet to praktiski nav iespējams izmainīt, jo tūkstošiem gadu evolūcijā smadzene ir ieprogrammēta, ka ir jāēd, kamēr vēl ir.

Pagātnes cilvēki nebija ar stiprāku gribu, vienkārši viņiem biežāk bija bads, un garšīga pārtika nebija tik viegli pieejama. Kovids ir traģēdija, bet varbūt patiesībā svētība – lielais svara normalizētājs masām.

Varbūt pat varētu atlasīt to variantu, kas īpaši nebojā plaušas, bet tieši samazina garšu, un izmantot kā ārstniecības līdzekli, kad nekas cits nepalīdz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]iokaste
2021-12-19 10:15 (saite)
problēma ir ar cukuru it visur, hormoniem(?) vistas gaļā - tas veicina aptaukošanos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?