extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-11-29 08:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
konspirācijas teorijas
Sākumā neļāva cilvēkiem vienatnē paskriet parkā vai pludmalē. Ciba teica – tas viss ir pareizi, tā vajag. Vēlāk šo noteikumu atcēla, jo ir skaidrs, ka tas ir bezjēdzīgs.

Pēc tam neļāva bērniem mēnešiem iziet ārā paspēlēties, jo tā vajag. Vēl joprojām ir tādi, kas domā, ka tas bija pareizi, bet tas tik un tā ir bezjēdzīgi.

Bija brīdis, kad aizliedza ceļošanu. Tas neko nepalīdzēja infekcijas ierobežošanā, bet joprojām lielākā daļa domā, ka tas ir pareizi par spīti PVO(!) iebildumiem, it īpaši saistībā ar jauno variantu izplatību.

Nākamās bija maskas. Tām varētu būt neliela efektivitāte, bet kopumā tām droši vien ir ārkārtīgi maza nozīme. Bet cibā teica – tā vajag un ir pilnīgi pareizi, ka tās pieprasīja nēsāt arī uz ielas, karstumā un parkos, nevis tikai iekštelpās (veikalos un publiskajā transportā). Pēc tam šo noteikumu atcēla, jo ir skaidrs, ka tas ir bezjēdzīgs.

Es ļoti labi šajā saskatu domāšanas šablonu – viss, ko saka autoritātes bez jebkādiem pierādījumiem, ir labs un nekritiski akceptējams. Viss, ko saka valdības kritiķi, ir konspirācijas teorijas. Protams, līdz brīdim, kad autoritātes ir atzinušas šīs konspirācijas teorijas par labām un tās ir visiem nekritiski jāpieņem (kā piemēram, Havanas sindroms ir mērķēts uzbrukums, nevis drīzāk psihogēniska masu slimība).


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-11-29 10:52 (saite)
Kā redzi, arī par maskām tu esi kļūdījies.

Protams, ka ciba nav homogēna masa, bet nedomāju, ka to kāds uztvers par apvainojumu, jo viņam nebūs šāds viedoklis.

Mana motivācija ir skaidri pateikta – veicināt kritisku domāšanu cilvēkiem, lai mazinātu totalitāru noteikumu ieviešanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2021-11-29 11:07 (saite)
Redzu, ka nekļūdījos. Viena tante teica nav tas pats kas ciba teica. Kura tante tev teica, ka vienatnē sportot pandēmijas apstākļos ir nepieņemami?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-11-29 12:00 (saite)
Cibas viedoklis, lai kas ar to būtu domāts, ir tieši tādā pašā līmenī kā “viena tante teica”. Es nekad to neesmu uztvēris kā oficiālu vai ļoti nopietnu. Tas vairāk ir piemērs noskaņai sabiedrībā. Kā mēdz teikt, mikrokosms, kas parāda tendences.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?