extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-09-30 17:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūsdienu idiotisms – velosipēdisti domā, ka maskas sniedz lielāku drošību nekā ķiveres. Tur pat pieminēti velosipēdisti, kas pārkāpj visus drošības principus – brauc ar austiņām ausīs, nepareizā virzienā apļos, tas ir, dara lietas, kas rada īpaši lielu apdraudējumu. Bet ja tev ir maska, tad tu esi neievainojams, ha, ha!


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2021-09-30 21:05 (saite)
Es domāju, ka sajūt. Es pat telpās jūtu, lai gan nekādas astmas nav. Un ja jāskrien pa ielu, tad vispār ir smagi. Ironiski, ka UK maskas joprojām valkā tikai pensionāri, kuriem arī ir vislielākie riski, tāpēc to var saprast.

Iespējams, ka tava maska ir tīrais siets, tāpēc nejūti un tāpēc nav efektīva. To tu valkā vai nu aiz neziņas, vai signalizēšanas dēļ.

Visa šī raksta ideja ir tāda, ka cilvēki (un ne tikai velosipēdisti) valkā maskas nevis drošības, bet signalizēšanas (vienalga kādas) dēļ. Un mērķis ir likt cilvēkiem padomāt un vairs nerīkoties kā idiotiem. No tā mums visiem dzīve būs tikai labāka.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antiprojekcija
2021-09-30 21:12 (saite)
"mērķis ir likt cilvēkiem padomāt un vairs nerīkoties kā idiotiem" - ok, naivumam oficiāli nav robežas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antiprojekcija
2021-09-30 21:23 (saite)
Nemaz nerunājot, ka tagad jau Tu esi piefantazējis, ka tie velobraucēji ir N95 maskās, un jau aizbraucis antimaskeru argumentos par to, ka parastās auduma maskas neko nedod, un ir tikai virtue signalling. Btw, tieši sēt šādas šaubas bija patiesais šī raksta points (nevis Tavs "naivais" skaidrojums).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-09-30 21:27 (saite)
Es neesmu izfantazējis, es domāju, ka viņiem pamatā nav N95 maskas. Ir zināms, ka tās ir vienīgās ar kaut cik reāli efektivitātes rādītāju. Ķirurģiskās vēl tā, bet audekla maskas ir ar ļoti mazu efektivitāti, ka faktiski nav jēgas. Dažās valstīs pat ir noteikums, ka maskām ir jābūt ķirurģiskajām vai N95 un ka audekla neskaitās. Tā ka ar visām pretenzijām vērsies pie šo valstu ekspertiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-09-30 21:34 (saite)
Lūk, šis ir tas: https://uk.news.yahoo.com/more-international-airlines-banning-cloth-125500276.html

Protams, tiem, kas ir aizņemti ar signalizēšanu, nav daudz laika lasīt par reāliem drošības aspektiem masku sakarā. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?