extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-08-01 21:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ļoti jauks FT raksts (arhīvs) un grafiks par to, kāds ir risks katrai vecuma grupai un cik ļoti šo risku samazina vakcinācija. Nevakcinētam 50 gadu vecam cilvēkam ir tikpat liels nāves risks kā vakcinētam 80 gadu vecam.



No tā arī izriet, ka ne tikai mirstība ir ļoti atkarīga no vecuma, bet arī vakcinācijas nepieciešamība.

Lai gan no vakcinācijas visiem ir liels labums, pēc šī neredzu, ka būtu īpaši jāpārdzīvo, ja kāds jaunāks cilvēks (mazāk par 30 gadiem) atsakās vakcinēties. Viņam vienalga risks būs mazāks nekā vakcinētam 50 gadīgam.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shrdlu
2021-08-02 00:17 (saite)
Nav tā, ka daudz šādu jaunu nevakcinēto cilvēku palielina iespēju inficēties vecākiem cilvēkiem un tieši tāpēc tiek mēģināts pārliecināt vakcinēties pēc iespējas vairāk arī jaunos?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-08-02 00:26 (saite)
Tiek lēsts, ka šobrīd saistībā ar variantiem vakcīnas efektivitāte ir ap 70% (varbūt pat mazāka), kas nozīmē, ka īsti jau neko nesamazina. Samazina infekcijas pīķi, bet ilgākā laika periodā risks kaut vienu reizi nonākt kontaktā ar inficēto tāpat paliek.

Domāju, ka šī izmisīgā “pārliecināšana” ir vienkārši politika, kas iegājusi inercē. Sākotnēji bija mērķis par pūļa imunitāte, bet domājams, ka sakarā ar delta variantu par to var aizmirst pat valstis ar ļoti augstiem vakcinācijas rādītājiem.

Ir laiks pieņemt, ka pēc riska grupu vakcinācijas kovids būs endēmisks kā gripa vai pat vēl maigāks – kā saaukstēšanās un atsākt normālu dzīvi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]svoboda
2021-08-02 14:56 (saite)
par normālo dzīvi: https://theconversation.com/3-doses-then-1-each-year-why-pfizer-not-astrazeneca-is-the-best-bet-for-the-long-haul-159137

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-08-02 15:02 (saite)
Šis ir raksts no 19. aprīļa un cik ātri tas jau ir novecojis un vairs neatbilst realitātei.

Jaunākais pētījums no Spānijas liecina, ka AZ un Pfizer vakcīnai ir vienāds asins recekļu skaits. Nav īsti skaidrs, kāpēc sākotnējie dati bija atšķirīgi.

Austrālija izvēlējās nelietot AZ vakcīnu, bet šodien viņi ieved armiju pilsētas ielās. Totāls feils.

Delta varianta dēļ Izraēla jau sāk piedāvāt gados vecajiem cilvēkiem trešo mRNS vakcīnas devu, bet pielāgotas vakcīnas šim variantam joprojām nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?