extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-07-05 21:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šodien laikam ir sacensība ar resort par to, kurš atradīs visidiotiskākos politiķus. :)

Mana balva būtu austrāliešiem. Viņiem atkal ir lokdauns – pavēle palikt mājās. Bet pat šai bezgala paklausīgajai tautai šķiet nu ir gana. Viņi nosvin jaunu lokdaunu ar tik lieliem pūļiem, kādu pat nav normālās dienās.

Es nedomāju, ka šie pūļi nozīmīgi vairos kovida izplatību, jo ir jau labi zināms, ka āra pasākumiem nav lielas ietekmes. Tas, kas notiek iekštelpās, gan ir cita lieta. Bet Austrālijas politiķi to droši vien vēl nezina. Prieks, ka cilvēki ir gudrāki, tāpēc iziet ārā, lai mazinātu kovida izplatības riskus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]resort
2021-07-06 04:28 (saite)
Neprāts! Vairums cilvēku grib vienu, bet viņu pašu drošībai darīsim otru. Mēs taču esam ievēlēti valdīt pēc saviem ieskatiem, nevis representēt cilvēkus.

(Atbildēt uz šo)


[info]iokaste
2021-07-06 10:46 (saite)
Diemžēl Latvijā liberāļu pārvalde tādus svinētājus piekāva līdz asinīm un salika pa 2000€ sodus.
Nekur citur Baltijas reģionā nav tik masīva cilvēku sišana un sodīšana notikusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-07-06 10:51 (saite)
Es tieši šodien (tas ir par pirmdienu) paskatījos Austrālijas inficēto datus un tie ir samazinājušies, nevis auguši. Kas vēlreiz apstiprina – āra pasākumi samazina infekciju izplatību, jo cilvēki mazāk tusējas iekštelpās.

Ja cilvēki apzināsies, cik ļoti viņi tika vazāti aiz deguna ar šīm mājsēdēm, tad politiķiem nāksies atbildēt par šo nevajadzīgo un pat kaitīgo brīvību ierobežošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]begemots
2021-07-06 10:54 (saite)
Ja tu seko līdzi, varbūt zini vai ir kāds pētījums vai novērojums par sabiedriskā transporta lomu covid izplatībā?

principā iekštelpas, kur notiek lielā cilvēku apmaiņa un daudzi tup 30+ minūtes. pie mums lielākā daļa bez kondicioniera. piebāzts vilciens vai autobuss man šķistu daudz bīstamāks par krogu.

interesanti, vai izplatības samazināšanos varētu veicināt masveidīgs papildus sabtranss pīķa stundās, lai neviens vagīna nav pārpilns.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]begemots
2021-07-06 10:54 (saite)
Vagons!!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-07-06 11:08 (saite)
Grūti pateikt, es domāju, ka vajag atvērt logus, un vējš visu uzreiz izvēdina. Ziemā to nevar, bet tagad ir vasara un ja vien ārā negāž lietus, tam vajadzētu būt droši.

Esmu tikai lasījis, ka lidmašīnas ir ļoti drošas – tur ir laba ventilācija, un obligātas maskas, tāpēc inficēšanas gadījumi ir ārkārtīgi reti.

Par ceļošanu vēl likās interesants novērojums par Tenerifi. Tenerifes dienvidi, kas ir galvenā vieta, kur ierodas tūristi, kumulatīvā izplatība ir 500 gadījumi (uz 100 000 iedzīvotāju). Tenerifes ziemeļos, kur dzīvo vietējie (ir universitāte un galvaspilsēta), tie ir 2000 gadījumi. Tiesa, no iebraucējiem tiek prasīts negatīvs tests. Tomēr tas parāda, ka ceļotāji ir mazāks risks nekā vietējie. Spāņi jau nevar bez pasēdēšanas krogā vai kafejnīcā. Un lai gan ārā laiks ir ļoti jauks, ir daudzas vietas ar ļoti šaurām telpām un sliktu ventilāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?