extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2016-01-20 08:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Opā, Vējonim sepse un sirds operācija. Man uzreiz ieslēdzas prātā tās tabulas, kur parādītas izdzīvošanas varbūtības pēc sākotnējiem simptomiem. Ceru, ka šis ir vislabākais gadījums, kurā nāves iespējamība ir tikai kādi 5%.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]_zirgs
2016-01-20 12:07 (saite)
Vējonim visticanāk ir bakteriāls endokardīts, kad nozīmē, ka jā, viņam ir SIRS jeb sistēmiska iekaiduma reakcija un infekcija, kas definē sepsi. Kaut diena ziņo 'septiska infekcija', kas ir jocīgs izteikums.
Operacijas ideja 'likvidēt infekcijas avotu', ir izvākt veģetācijas.
Agrīnai operācijai šajā gadījumā ir lieliska prognoze - 10gadu dzīvildze 80%, 30dienu mortalitāte 8%. Par kādam tabulām ir runa?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_zirgs
2016-01-20 12:15 (saite)
SIRS kritēriji - tahikardija, tahipnoja, paaugstināta temperatūra virs 38 grādiem, uz augšy leikocīti, CRO ir reāli katram kam ir infekcija, tā ka nevajag uzreiz domāt par septisku šoku vai MODS, kur tā, iespējams, nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2016-01-20 14:49 (saite)
Lieliska prognoze – tikai 8% iespējamība, ka pēc 30 dienām būsi atmetis pedāļus! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]panacea
2016-01-20 20:03 (saite)
shweet, es arī liku prognozes uz tieši tādu pašu diagnozi. es gan neesmu ārste, bet farmaceite/zinātniece, tamdēļ man ir jautājums -- cik reāli ir izvākt infekcijas perēkli ar tiem māksligajiem vārstuļiem tā ka pilnīgi tiek vaļā un dabūn nost sepsi? jo man bija bail vai nebūs lielāks pēcoperācijas risks ar to, ka jau tā organismā ir sepse un cik ātri to var dabūt nost?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_zirgs
2016-01-20 20:44 (saite)
Lielāka problēma un cik var saprast no info ziņās, tad vārstulis bija bojāts jeb veģetācijas jau bija radījušas tā bojājumu. Primāri jānomaina vārstulis, lai atgrieztu tā funkciju. Veģetācijas ir diezgan organizētas struktūras, kas ik pa laikam izmet kādu baktēriju asins straumē. Mikroorganismus, kas ir veģetācijās, ir grūti izvākt ar antibiotiku terapiju, jo traucēta antibiotiku piekļuve mikrobam. Izņemot veģetācijas, tiek izvākti perēkļi. Un šodien palasīju lieratūru, ka tieši agrīna operācija ir veiksmīgs risinājums, jo neļauj ilgi noritēt bojājumam.
Domāju, tagad Vējonim tiek dotas antibiotikas adekvāti lielās devās, kas eliminē baktērijas, kas vēl kaut kur pa asinīm klīst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]panacea
2016-01-20 20:57 (saite)
shweet, paldies par atbildi! tad nu jāvēl prezidentam veselība un jācer, ka ātri atveseļosies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?