extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-05-04 11:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Viens no cibā visvairāk ienīstajiem Krišjāņa argumentiem bija, ka pilsētām nav nākotnes un labāk ir pārcelties uz laukiem. Ja tā padomā, tad šie ir bijuši ļoti pravietiski vārdi. Kamēr pilsētnieki lokdaunos sēž ieslēgti četrās sienās, jo iet ciemos ir aizliegts, dzīve lauku mājās ir tieši tāda pati kā agrāk – darbs piemājas dārziņā vai pagalmā.

Lokdauni drīz beigsies, bet daudzi uzņēmumi domā turpināt šo praksi strādāt no mājām, un pilsētas centri varētu zaudēt līdz 10% ienākumu. Aizvien vairāk cilvēku izvēlas par labu dzīvei laukos un strādāšanai uz vietas vai attālināti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2021-05-04 14:11 (saite)
īstenojot zaļo kursu cilvēku mobilitāte ievērojami saruks. jo elektroautomobīļi ir dārgi, tos var atļauties tikai bagātie.
tāpēc cilvēki pārvietosies uz pilsētām, kur var vismaz ar kājām uz veikalu aiziet.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-04 14:23 (saite)
Ja strādā no mājām, tad nevajag mobilitāti. Plus vēl tas, ka lielveikali tagad sāk nodrošināt pārtikas piegādes uz mājām. Jo vairāk būs pircēju, jo lētāk izmaksās izvadāt visiem pa mājām.

Es lasīju, ka Somijā laukos, kur maz cilvēku, tagad uzstāda pašapkalpošanās veikalus, kuros pat nav pārdevēja. Tas kļūst iespējams, jo cilvēki kļūst apzinīgāki (mazāk izdemolēs vai apzags) un ir labāka videonovērošana un drošība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]resort
2021-05-06 10:13 (saite)
Skatos Somijai prasās nedaudz rasu dažādības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2021-05-05 10:15 (saite)
Lauki nav no gumijas, lai tik daudz pilsētnieku izmitinātu. Jau tagad izskatās, ka pieprasījums pēc lauku īpašumiem, pārsniedz piedāvājumu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-05-05 10:22 (saite)
Dīvaini izklausās, jo zemes ir daudz un var būvēt jaunas mājas.

Protams, daudzviet nav pietiekamas infrastruktūras – elektrības, ūdens utt. Tas izmaksās diezgan daudz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mapats
2021-05-05 12:45 (saite)
Cilvēki kuri būtu gatavi ieplēsties pļavā, vai mežā nav tik daudz. Grib visu gatavu, vai minimālu papildus piepūli. Apbūves gabali ir pietiekami, gatavas mājas, vai saimniecības mazāk, kā pircēju. Vismaz manā pusē. Var būt arī iespēja, ka cilvēkiem nostrādājis čujs un neviens vairs netirgo, jo ir risks palikt ar bezvērtīgu papīrīšu kaudzi mājas vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?