extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-03-26 10:28:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
UK satraucis traģiskais notikums, kurā skolotājs parādīja skolēniem muhameda karikatūras un tagad protestu dēļ ir spiests baidīties par savu dzīvību.

Visvairāk izbrīna cilvēku naivums – ko gan viņš domāja, rādot šīs karikatūras? Bet nevar viņu pārāk nosodīt, jo vairums cilvēku ir tikpat naivi. Mēs taču dzīvojam brīvā valstī. Jā, bija viens gadījums ar Charlie Hebdo. Nu, tas ir atsevišķs incidents. ASV apšaudes skolās un citur taču gadās regulāri. Un mēs pēc tam protestējām – es esmu čārlijs! Tāpēc tagad varam brīvi runāt, vai ne? Tie, kas brīdina par riskiem, ir tikai slikti cilvēki (kā gnidrologs)!

Interesanta ir arī musulmaņu loģika – ja skolotājs būtu parādījis antisemītiskas vai anti-LGBT+ karikatūras, viņu taču atlaistu un kancelētu uz vietas. Jā, vismaz vardarbība nesekotu, bet citādi kancelēšanas kultūrai ir arī sekundāras sekas, ka tā iedrošina musulmaņu kopienu uz protestiem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]methodrone
2021-03-26 13:01 (saite)
Tas skolotājs varēja vienkārši pastāstīt, ka tādas karikatūras eksistē. Not sure what point was he trying to prove. Tāda rādīšana tiešām šķiet kā tīša provokācija, jav ien viņš nav absolutely clueless par vēsturi un par pašreizējo kancelēšanas atmosfēru. Plus kaut kādiem maziem šmurgulīšiem, kuri tāpat neko no ta nesapratīs.. weird.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-03-26 13:07 (saite)
Es tik sīki nezinu. Pat tas, vai viņš tiešām parādīja, vēl nav pierādīts – varbūt vienkārši apmeloja, kā tas notika Francijā. Bet ja viņš tiešām parādīja, tad visdrīzāk tas bija naivums. Daudzi cilvēki ir tik naivi. Es arī reizēm esmu ļoti naivs. Autismam tas ir raksturīgi. Citi cilvēki spēj operēt divkosīgi – publiski pauž vienas lietas, bet realitātē rīkojas citādi. Ar autismu to ir grūtāk praktizēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]methodrone
2021-03-26 13:17 (saite)
Iespējams, ka viņš nepadomāja, jā. Gan jau kaut kad viņš sniegs savu versiju.
Bet jā, es arī šīm ziņām sekoju, un no vienas puses uzreiz gribas pūsties par jūtelīgajiem muslimiem. Bet no otras puses, man arī nepatiktu, ja rādītu kaut kādas perversas karikatūras par kaut ko man sirdij tuvu, teiksim maniem ģimenes locekļiem, ja ne ko garīgu vai nacionālu. And I guess that is how they feel. Plus mūsdienu klimatā tiešām, visas grupas saceļas un protestē par jebkādu jūtu aizskārumu, jo atmosfēra visapkārt ir nokaitēta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-03-28 15:09 (saite)
Tas viss tikai parādā kāds neprāts un nedevība bija ielaist savā valstī musulmaņus. Viņi ir naidīgas sūdu pikas.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?