extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-02-02 11:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Teicamnieks Valdis Dombrovskis ir padarīts par peramo zēnu. Es varu iedomāties, ka viņam nekad nav bijušas drosmes iebilst, kad acīmredzami tiek veidota slikta politika.

Es negribu šobrīd kādu konkrēti vainot, jo tas nav produktīvi. Taču to, kāpēc ES iet sliktāk ar vakcīnām, labi parāda šīs atšķirības investīcijās vakcīnu izstrādē.



Protams, atpakaļejoši ir viegli kritizēt. Un tomēr, šie skaitļi šķiet ārkārtīgi mazi visām valstīm, salīdzinot ar zaudējumiem no lokdauniem.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mranarhs
2021-02-02 13:13 (saite)
Būtu interesanti redzēt katras ES valsts investīciju apjomu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-02-02 13:21 (saite)
Jā, tas būtu interesanti.

Es arī atceros, kā mēs runājām pirms kāda pusgada vai pat vairāk, ka ir uzsākti simtiem vakcīnu pētījumi. Bija skaidrs, ka ne visi tie būs veiksmīgi, bet tas nenozīmē, ka investēt neveiksmīgā vakcīnā būtu bijusi kļūda. Toreiz jau nevarēja zināt, kuras izdosies.

Tā atklāsme, ka investīcijas ir bijušas mazākas nekā domājām toreiz, nav patīkama. Eiropas Savienībai ir nopietni jāpadomā par zinātnes (ne tikai vakcīnu vai medicīnas) budžeta palielināšanu. Jāpārtrauc arī lielā pretestība pret ĢMO. Es saprotu ir bažas par ĢMO drošību, bet tieši tāpēc ir jāveic vairāk pētījumu, un tam ir vajadzībs lielāks budžets.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-02-02 15:13 (saite)
ES prioritāte ir izgrūst naudu woke lietās un savas milzonīgās birokratūras pabarošanā, nevis kaut kādas tur zinātnes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2021-02-02 14:19 (saite)
Eiropas savienību nevajag pielīdzināt valtij. Tur nav daudz kopīga. ES galvenais mērķis ir kopējais tirgus un tā paplašināšana. Ne jau zinātne vai kas tamlīdzīgs.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?