extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-06-28 10:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Visiem jau apnikušas ziņas par koronavīrusu, bet man šķiet, ka šobrīd neliels apskats ir tieši vietā.

Zviedrijā lietas ir normālas. Mirstībā ir panākts ļoti liels kritums no krīzes punkta un šobrīd ir stabila līknes izlīdzināšanās.



Atgādināšu, ka atšķirībā no citām valstīm Zviedrija neieviesa stingru karantīnu. Viņiem nav jautājuma par ekonomikas atvēršanu.

Citās valstīs ar to neiet tik labi. Piemēram, ASV ir panika, ka dienvidu štatos, par spīti iepriekšējai karantīnai slūžas ir vaļā uz pūļa imunitātes iegūšanu. Tas, kas vispirms notika ziemeļu štatos, tagad atkārtosies pārējā valstī. Divi mēneši stingras karantīnas – un viss veltīgi, ja neskaita sagrauto ekonomiku, izraisītos nemierus un valsts novešanu jau pie pilsoņkara sliekšņa.

Tāpat Austrālija un arī dažas Eiropas valstis satraucas, ka atkal pieaug atklāto infekciju skaits. Protams, tas bija gaidāms, un šī baiļu noskaņa turpināties vēl ļoti ilgi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2020-06-28 18:14 (saite)
Tas, kas citas valstis boikotē Zviedriju, runā par sliktu šīm valstīm.

Viena no valstīm, kura satraucas, ka atkal pieaug saslimušo skaits ir Spānija. Tas, ka viņi neielaiž zviedrus, nekādi nav palīdzējis. Arī tas, ka divus mēnešus neļāva pat bērniem iziet laukā paspēlēties, arī izrādās nav risinājums. Politiķiem to ir tik sāpīgi norīt, ka jāmeklē ārējais ienaidnieks, piemēram, Zviedrija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-28 19:57 (saite)
"Tas, kas citas valstis boikotē Zviedriju, runā par sliktu šīm valstīm."

Tur bija gadījums, kad dāņu skolnieku ekskursija pabija Zviedrijā un pēc atgriešanās pusei tika konstatēta korona. Tā kā sorry, nē. Man pat nav skaidrs no kurienes tu ņem to savu pro-zviedrisko attieksmi. Burtiski nekas neliecina viņu politikai par labu. Ķipa tas ka jēj, mums vairs nemirst vidēji 100 cilvēki dienā, bet tikai kādi 20? teh stabilizācija lel
Neņemos spriest par spāņiem u.c. dienvidniekiem, kas ir vieglprātīgi čurkas manā izpratnē un vispār nav nopietni uztverami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-28 21:35 (saite)
Labāk lai izslimo tagad, nekā lai rudenī saķer kādā krogā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-29 06:45 (saite)
Viņiem līdz bara imunitātei ar visu šo pohujistisko "stratēģiju" vēl ar vien ir kā līdz mēnesim. Vai nu tas vīruss tā nestrādā vai arī tas viņu arhivirusologs ir idiots. Ne velti viņš tur locās un mocās ar savu neveiklo damage control nepamierinātās publikas priekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-29 10:01 (saite)
Vīruss strādā visur vienādi – mazāk par 1%, galvenokārt vecie cilvēki. Pārējiem skaitļiem nav nozīmes. Vienkārši ir valstis, kur cilvēki par to ir šausmīgā panikā, un ir valstis, kur to uztver kā normālu lietu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2020-06-29 20:00 (saite)
Nepanikošana nav tas pats, kas pilnīga bezdarbība. Sociķi, kas pārvalda mūsdienu Zviedriju tieši tā pat nepaniko par nepārtraukti augošo noziedzības bezpreģelu un pilsētu postīšanu, kas notiek viņu pašu iracionālās politikas dēļ. Laikam pret ikdienišķu vardarbību, sprādzieniem un automašīnu dedzināšanām arī gaida no pilsoņiem pūļa imunitāti. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-06-30 03:31 (saite)
Viss nav jāber vienā maisā.

Panika ir tajā, kad citas valstis atšķirībā no zviedriem ļoti aktīvi darbojas – izolē cilvēkus un ierobežo viņu brīvības, bet iegūst tādus pašus, un pat vēl sliktākus rezultātus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?