extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-05-21 11:09:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tas, kura kvēlākais sapnis bija ar nūju dauzīt indiešu karantīnas pārkāpējus, kuri tikai izmisīgi cenšas atrast pārtiku sev un savām ģimenēm, tagad ir satraucies par manis rakstīto. Tas jau vien liecina, ka esmu norādījis uz kādu svarīgu lietu, ko visi gribētu ignorēt.

Ja neesmu to darījis pietiekami politkorekti, tad tagad labošos. Lūk, ziņošu, ka karantīna draud ar bada nāvi Brazīlijas transseksuāļu prostitūtām. Aizmirstiet par lielāko daļu parasto cilvēku, kas pelna naudu ar pavisam ikdienišķiem darbiem, kā trauku mazgāšanu vai viesnīcu gultu klāšanu utml. Tas nevienu neinteresē, ka viņi ir palikuši bez ienākumiem un daudzās nabadzīgās valstīs arī bez pārtikas. Gan jau ka paši vainīgi pie savām nelaimēm. Transseksuāļu prostitūtas ir pavisam cita līmeņa cilvēki un viņu ciešanas pelna daudz lielāku ievērību mūsdienu kultūrā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2020-05-21 15:08 (saite)
Ребята, давайте жить дружно!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-05-21 15:33 (saite)
10 000 afrikāņu, kas cieš badu =
1000 ķīniešu zemestrīcē =
100 eiropiešu aviokatastrofā =
10 amerikāņu teroraktā =
1 skaista baltā meitene, kas ir nolaupīta
(alternatīvi “= 0,1 melnais vīrietis, kuru nogalinājusi policija”)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2020-05-21 17:34 (saite)
Es ne par to. Ja cilvēkam vienaldzīgas citu mazākaizsargāto problēmas vai vispār globālas lietas, tad diez vai interesēs arī fakts, kuru aprakstīji savā ierakstā. Es vnk nesapratu mērķauditoriju tavam ierakstam, bet nenācu teikt, ka problēmas nepastāv. Tikai nesapratu, kāda no šīs matu skaldīšanas jēga, ja esam tik priviliģēti šeit daudz runāt, bet maz ko darām, lai palīdzētu tiem, kam nepieciešams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-05-21 17:45 (saite)
Palīdzēt var valdības līmenī, bet lai valdības rīkotos, ir jābūt spiedienam no sabiedrības. Sabiedrībā spiedienu var radīt ar apzināšanos. Daudzi cilvēki aktīvi popularizē transseksuāļu problēmas un attiecīgi tās gūst ietekmi valdībā.

Tieši tāpat tagad man ir rūpe par daudzu trūcīgo cilvēku problēmām, un es negribu, lai pārsvaru gūst balsis, kas sola viņus visus nodaudzīt ar nūjām. Kaut ko darīt šajā gadījumā nozīmē radīt apzināšanos, ka karantīnas ierobežojumi ir pārmērīgi un vēl bīstamāki nekā slimība, ko tie cenšas ierobežot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2020-05-21 20:33 (saite)
Protams, rakstīt blogā (cibā) par šīm tēmām ir jēga un vērtīgi, jo tas veicina arī diskusijas un domu apmaiņu.

Paziņu lokā daži cilvēki jau martā nedaudz rakstīja par lokdauna riskiem. Ir jau tomēr cilvēki, kas to apzinās, pēdējā laikā aizvien vairāk, jo tagad arī redzamākas sekas. Tā ka es piekrītu, ka šādai solidaritātei ir spēks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-05-21 23:22 (saite)
Spriežot pēc tā, kā attīstās situācija, paiet vidēji 3-4 nedēļas, līdz ķecerīgas idejas kļūst par meinstrīmu.

Es nekādas prognozes netaisu. Tas ir neiespējamas šajā mainīgajā situācijā. Es rakstu tikai par lietām, kuras puslīdz jau ir skaidras, izvērtējot uzticamus avotus, bet vēl nav plaši pieņemtas. Mani vairāk satrauc, ka virzāmies uz informācijas kontroli pēc Ķīnas modeļa. Protams, tik traki vēl nav, bet ir jau satraucošas pazīmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2020-05-22 00:39 (saite)
Jā, arī esmu manījusi, ka alternatīvus avotus bano vai dzēš. Tas arī satrauca, jo esmu radusi no dažādiem skatpunktiem uz lietām paskatīties, pat ja ne visa info uzticama vai visam piekrītu. Ja sāk dominēt kāda oficiāla un 'vienīgā patiesība, tas sāk likties biedējoši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?