extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2020-03-26 21:55:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šeit ir vēl viens raksts no Imperial College London pārstāvja, ka UK visdrīzāk pietiks ventilatoru. Iepriekšējais modelis tiek ievērojami labots ar daudz mazākiem izplatības rādītājiem, bet augstāku R0=3.

Visticamāk, mirstība no COVID-19 UK būs zem 20 000.

Dažiem gan nepatīk, ka raksta lietas, kas samazina paniku. Man pat norādīja, ka par to nobanotu tviterī. Cenzūra ir reāla un jau notiek. No Ķīnas būs atnācis ne tikai vīruss, bet arī autoritārisms. Piemēram, šis raksts tika izņemts.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gnidrologs
2020-03-27 06:48 (saite)
Jā, labs ieņirdziens par to gedymin "kā tu uzdrošinies iebilst mūsu panikas sēšanai, pareizās vietās tevi nobanotu". Labi redzams kopīgais tādiem kā viņš, Rindra & Co. Viņiem panika ir vajadzīga uzturā, viņi no tās pārtiek, pie tam vēlams par lietām, kuras ir pēc iespējas globālākas un spekulatīvākas, lai nav jāsmērē rokas ar ko reālu, ko tādu, ko viņi varbūt pat spētu ietekmēt. Jāņem vērā, ka viņi atbalsta totalitārismu, tāpēc panika ir super noderīga. Nav labāka iegansta ieviest ar vien jaunus brīvību ierobežojumus, kā barojoties uz pleba bailēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2020-03-27 09:38 (saite)
Viņiem tagad ir dusmas, ka nevarēs vainot Breksitu ekonomiskajā krīzē. Jo pat ja Breksits būtu radījis kādu nelielu kritumu UK ekonomikā, tad karantīnas izraisītā sagaidāmā krīze būt milzīga, ka Breksits būs sīka vienība, faktiski noapaļošanas kļūda.

Vēl jau arī tas, ka šī pandēmija parāda, cik bīstami bija uzticēties globalizācijai. Tās nav tikai maskas, kas pietrūkst mediķiem, jo paši neražojam, bet UK šobrīd pietrūkst pat paracetamola, visparastākā pretsāpju līdzekļa, jo Indija un Ķīna šobrīd atsakās eksportēt.

Tāpēc ir jābūt ļoti uzmanīgiem, lai šie totalitārie spēki neīstenotu savas idejas par pilnīgu izteikšanās kontroli un plašu cenzūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svesinieks
2020-03-27 08:45 (saite)
Paldies. Tas "Evidence over hysteria" gan ir krietns raksts.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?