Iesakiet, kur lai aizbraucu ēdiena tūrismā, jo apbraukt Austrāliju pagaidām nepietiek. Neesmu bijusi Spānijā, bet tur, piem., Barselonā ir gardās jūras veltes? Un Parīzē jau nekā nav, tas skaidrs. Varbūt kāds ir bijis Sardīnijā pieēsties? :
Comments
|
Sardīnijā grūti pieēsties. garšīgi, bet askētiski - aitas siers, ēzeļa gaļa, plika pasta, kaltēti ikri (batarga)
iu, man likās, ka sardīnijā nekas nekad nav garšīgs. nu, izņemot rumu, protams ;]]]]
(Reply to this) (Thread)
|
picas viņi taisa lieliskas. un mīdijas. bet tas jau nav nekas specifisks
(Reply to this) (Parent)
Brauc uz Portugāli! Tur bija vienkārši superīgi - gan gaļas, gan jūras velšu ēdieni + okeāns. Foršas mazpilsētas: Aljezur, Odeceixe, Ericeira, Obidos, Vila Niva de Milfontes, kā arī Portimao, kas bija diezgan liela, bet forša tik un tā.
Spānijā foršs reģions ir Kantabrija - gan kalni (Picos de Europa), gan okeāns.
Savukārt par Barselonu krutāka likās Madride.
Spānijā foršs reģions ir Kantabrija - gan kalni (Picos de Europa), gan okeāns.
Savukārt par Barselonu krutāka likās Madride.
mjaa.. ar Barselonu tā problēma, ka ir daudz apvītušu tūristiem barojamo mēslu pa baismām cenām.
labas lietas var dabūt drīzāk nomalēs, kur vietējie (cik nu nosacīti kuro reizi) uzturās. bet tās tas ir labas.
ja ir virtuve un tieksme izpausties pašiem, vispār bez problēmām, pat supermārketos var dabūt svaigus un lētus jūraszvērus.
labas lietas var dabūt drīzāk nomalēs, kur vietējie (cik nu nosacīti kuro reizi) uzturās. bet tās tas ir labas.
ja ir virtuve un tieksme izpausties pašiem, vispār bez problēmām, pat supermārketos var dabūt svaigus un lētus jūraszvērus.
Moldova! biju divas reizes un noēdos nu tiiik garšīgi, un cilvēki arī fantastiski viesmīlīgi. ja vien šobrīd tā politiskā situācija tur nebūtu tik kutelīga.
|
Eliin, es grasos visu septembri nodzivot portugale rehabilitacijas nolukos. Nu, man tur bus ari japrezente magjistrs, bet tas ir nieks. Grasos nodarboties parsvara ar guleshanu, sardinju eshanu un zalja vina dzersanu. Vrabut Tu gribi pievienoties. Ir plans noiret maju pie okeana, kas (pec ieprieksejas pieredzes spriezot) nav dargs prieks. Zinu aro, kur var iet lasit edamos gliemjus. Negribi pievienoties? A, tur ir ari garsiga melnaa cuucinja. Un ari viens dzeks, kas vienmer nak ciemos ar lielisku teva bruvetu viinu.
Un tagad tocna nebrauc uz nekadiem dienvidiem. Ediens - tas ir super, bet atceries, ka Tu tacu esi polara mitrene.
Un tagad tocna nebrauc uz nekadiem dienvidiem. Ediens - tas ir super, bet atceries, ka Tu tacu esi polara mitrene.
(Reply to this) (Thread)
|
Jābrauc uz Faro. Tiesa, uz Portugāli vispār nekas pa taisno neiet (arī uz Lisabonu ne). Ā, aizmirsu pateikt, ka garšīgais zaļais vīns maksā eiro un astoņdesmit centu pudelē. Vispār naktī arī varētu iet makšķerēt (pa dienu neesot legāli). Makšķeri dabūšu.
|
Elīn, pavei, jau pusciba saka, ka jāizvēlas Porķene.
(Reply to this) (Parent)
|
viennozīmīgi Lisabona, Portugālē - vislabāk visnecilākajos ūķos aiz stūra. Burvīgi astoņkāju salāti, tad bacalhau, dievīgās kūciņas...
kā tuvāka alternatīva varētu būt milzīgie alus dārzi Minhenē, tā riktīgi noēsties smeķīgos, kraukšķīgos cūkas stilbus, Leberwurst, tradicionālās baltās desiņas ar Bavārijas sinepēm (!!) un piedzert gardo alu - mazas porcijas tur nepazīst, un man kā lielēdim-smagēdim tur likās kulinārijas paradīze zemes virsū. :)
vēl ir forši arī Bretaņā, ja interesē mīdijas un citi jūreņi.. vislabāk kādā necilā zvejnieku miestā, kioskā, tikko izzvejotas un pasniegtas ar turpat tikko sagrieztiem un svaigi izceptiem kartupeļiem frī..
kā tuvāka alternatīva varētu būt milzīgie alus dārzi Minhenē, tā riktīgi noēsties smeķīgos, kraukšķīgos cūkas stilbus, Leberwurst, tradicionālās baltās desiņas ar Bavārijas sinepēm (!!) un piedzert gardo alu - mazas porcijas tur nepazīst, un man kā lielēdim-smagēdim tur likās kulinārijas paradīze zemes virsū. :)
vēl ir forši arī Bretaņā, ja interesē mīdijas un citi jūreņi.. vislabāk kādā necilā zvejnieku miestā, kioskā, tikko izzvejotas un pasniegtas ar turpat tikko sagrieztiem un svaigi izceptiem kartupeļiem frī..