ebeh ([info]ebeh) rakstīja,
@ 2021-04-08 12:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Man liekas, manu grūtību pamatā ir šī absurdā pārliecība, ka es esmu 'ģeniāla'. Ļoti apkaunojoši to rakstīt. Bet, ja es rūpīgi pārskatu savu domu gaitu, kas notiek tik automātiski, ka būtībā tā vairāk piederas zemapziņai kā apzinātai domai, tad tā vienmēr ir balstīta kaut kādā pārliecībā, ka tas, ko es radītu, būtu ļoti īpašs.

Es to sapratu pirms pāris nedēļām un tā nu kopš šīs apjausmas cenšos sev visu laiku atgādināt par šo galīgi ačgārno skaidrojumu.

Nezinu, pat, kur lai sāk. Katru reizi, kad man ienāk prātā kāda ideja, es iztēlojos, kā visi mani par šīs idejas izpildījumu godinās, rakstīs atzinības un pasniegs balvas kinofestivālos, ka es būšu "household name". Es nezinu, kādēļ man to tik ļoti gribas. Nē nu - tur jau nav nekā grūti saprotama - normāli, ka cilvēkam gribas atzinību.

Problēma, protams, ir tāda, ka ideja manā prātā ir ģeniāla, bet šim ideālajam tēlam nav pilnīgi nekāda sakara ar realitāti, kurā es knapi pār plecu varu pārspļaut. Un es pat ticu, ka es esmu spējīga radīt kaut ko ļoti, ļoti labu. Bet tas prasa daudz prakses, kļūdīšanās, viduvējības. Joprojām atceros, kā kaut kad bērnībā, man būtu varējuši būt kādi 9 gadi, es iztēlojos ļoti skaistu zīmējumu ar smalki uzzīmētu vilku ainavā. Kad es to mēģināju uzzīmēt, man, protams, nesanāca ne tuvu kas līdzīgs fantāzijai. Toreiz es ļoti pārdzīvoju.

Tagad, šķiet, es pat vairs nemēģinu 'uzzīmēt' iztēloto. es vienkārši esmu kļuvusi par tādu gaisa piļu būvētāju, kuru pati necienu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]klusums
2021-04-08 12:39 (saite)
Pirmajā brīdī nesapratu,kur ir problēma, jo sajūtā, ka esmu ģeniāla ir kaut kas ļoti mierinošs. Bet ja vajag, lai šo ģenialitāti pamana arī citi, nu tad jā, tad tas galīgi nav mierinoši.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ebeh
2021-04-08 13:12 (saite)
Mierinošs - izklausās ļoti jauki. Pilnīgi cita perspektīva.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]klusums
2021-04-08 15:11 (saite)
Nu konkrētā vecumposmā šāda pārliecība ir ļoti normāla un pat vajadzīga. Protams, tagad esam visi pieauguši, bet tādai bērnības sajūtai, ka esi pats labākais un viss ko dari ir ģeniāls... jā tā sajūta viena pati par sevi, ir ļoti mierinoša. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?