jā un nē ([info]dzeltens) rakstīja,
@ 2023-02-26 23:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ziniet, kā ir tad, kad noskaties kaut ko labu un pēc tam ir tāda kā pēcgarša? Izrādās, var būt spēcīga pēcgarša, arī ja noskaties kaut ko sliktu.
Sēras piestāv Elektrai Valmieras teātrī īsā recenzija: nabaga aktieri.
Kāpēc ir jāuzved kaut kāda vecmodīga, bezgaumīga luga ar meksikāņu seriāla cienīgu sižetu, kur aktieri visu laiku kliedz un krīt gar zemi, ir pāri manai saprašanai. Acīmredzot sengrieķu sižets mūsdienu izpildījumā ir pārāk daudz redzēts seriālos, lai spētu aizraut vai aizkustināt mūsdienu skatītāju, pat ja "tur ir kaut kas drusku par karu", un pie trešā līķa iestājas vienkārši facepalm, kurš neatlīp arī pie ceturtā. Nepalīdz arī stilīgi melnie tērpi un scenogrāfija, kas drīzāk iedod sajūtu, ka skaties operas filmu Baņuta, tikai šoreiz autori to domā Nopietni. Arī garums atbilstošs - 3 cēlieni, kaut prom gribējās jau pēc pirmā.
Ar nepacietību gaidīšu recenzijas, gan jau es neko nesaprotu no teātra, cerams, vismaz neradīsies murgi.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dombrava
2023-02-27 13:49 (saite)
Šķiet, ka pēc ierobežojumu atcelšanas droši ir iet tikai uz koncertiem, jo tad reti izpaliek vilšanās, ko gaidīji, to arī saņēmi (bāc, tagad izklausos pēc tizla patērētāja). Pēdējā laika ir patikušas dažas izrādes iekš Dirty Deal, no lielajiem teātriem nedaudz baidos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2023-02-27 16:21 (saite)
Man laikam līdz šim bija veicies ar izrādēm, kur publika ceļas kājās (vienbrīd gandrīz likās, ka tas kaut kāds pēcpandēmijas fenomens). Pēc covid ierobežojumiem esmu redzējusi veselas 2 Valmieras teātra izrādes (vienu gan Dailē) – Kalendāru un Mēs, sekss, roks un PSRS, kas abas ir brīnišķīgas, tāpēc gāju bez bažu...
Šai jau arī es pilnīgi varu TEORĒTISKI iztēloties, kāpēc režisorei ir licies, ka dotais materiāls ir atbilstošs mūsdienām(nu, tur atriebība, kas vairo ļaunumu, pārestība pret mazo cilvēku, kas uzsāk ļaunuma ķēdi utt.), bet tās sižeta līnijas ar ārlaulības dēlu, kurš atgriežas, lai savaldzinātu māti un meitu, mātes un meitas sacensība un vēl tā indēšana un dzimtas gods pāri visam tik ļoti atsit santabarbaru, ka visas tās ciešanas kļūst pilnīgi unrelatable.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dombrava
2023-02-27 22:01 (saite)
Protams, Valmieras teātris spēcīgs, es bieži turp braucu, kad dzīvoju tuvāk (Cēsīs). Daudz brīnišķīgu atmiņu par izrādēm tur. Kalendārs varētu būt laba, Eihe ir interesants režisors, bet ja mīļa grāmata, var gadīties, ka nesanāks distancēties un uztvert kā atsevišķu mākslas darbu. Ar to man parasti problēmas. Laikam nedaudz vīlos plakātiskajā Rotko, tāpēc kaut kāda piesardzība un aizspriedumi. Mēs, sekss, roks un PSRS gribētu redzēt, ja vēl rādīs un mācēšu ieplānot tam laiku.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?