Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2017-06-11 15:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Arkham Horror board game

Nedaudz sanācis uzsēsties subj. Pamatspēlei klāt ir arī Innsmouth Horror paplašinājums, no kura gan papildus laukums izmantots netiek, jo spēlējot ar trīs izmeklētājiem pasākums paliktu pavisam skarbs. Pretinieks ir Bokrug, kuram ir palīgi, kurus ir iespējams novākt, bet līdz tam horror, evade, luck un gate closing čeki ir -1 un izmeklētāju komanda ir Monterey Jack, Minh Thi Phan un Dexter Drake. Visiem izmeklētājiem personīgi kvesti ir ar būtisku, ļoti būtisku vai ūber balvu, līdz ar to mērķis ir tos izpildīt, kam palīdz arī tas, ka Minh ir jālasa tomes, bet Dexter tās jāiegūst. Sākuma inventārā ir pieklājīga ieroču kolekcija un ir arī viens Elder sign, līdz ar to viss izskatās cerīgi. Drusku mazāk cerīgi gan izskatās pēc nultā gājiena (izmantojam variāciju, kad pirms pirmās Mythos kārts notiek notikumi sākuma stabilajās lokācijās), kad Minh zaudē vienu sanity, bet Dexter spelli.

Sākumā Minh vāc clue tokenus, Jack piesit kādu monstru un Dexter iesēžas veikalā ar mērķi pašam izpildīt savu kvestu un līdz ar to palīdzēt arī Minh (iesēšanās ir veiksmīga, jo divi pirkumi = divas tomes). Jack ielec Other Worlds, lai sīlotu Unnamable, Dexter nokrien gar Minh un atdod tomes, kurai lokācijas notikumā izdevies tikt pie sabiedrotā sunīša un palikt dikti stiprai (+1 pie visiem skill čekiem) un dodas vākt clue tokenus un viss izskatās ļoti skaisti. Minh dodas sīlot Woods, OW gan nejauks pret viņas sanity un sunītis jāpalaiž, lai varētu novākt monstru, kurš iesēdies uz geita, bet tad seko neveiksmīgu metienu sērija, kura noved Minh hospitālī, puse clue tokenu atā-atā un jānomet arī puse item-u, t.sk nomesta arī viena tome. Labā ziņa, ka gan Jack, gan Dexter notikumos ir tikuši pie tomes, līdz ar to viss vēl +/- ok. Minh ļoti veicas ar notikumiem un tiek pie vēl viena sabiedrotā, bet clue tokenu maz, geitu skaits tuvojas limitam, kad Bokrug pamodīsies un pasaule ies bojā, jo neviens palīds nav novākts, kas nozīmē, ka viņš būs gan fiziski, gan maģiski imūns, pie doom treka klāt būs sešas acis un combat rating būs -8, resp., pat ieskrāpēt viņam nevarēs. Līdz ar to Minh un Dexter dodas OW, lai kaut vai tikai aizvērtu geitu bez sīlošanas un viss izskatās ļoti slikti, jo šajā brīdī jebkurš jauns geits nozīmē spēles beigas.

Bet tad paveicas un no nākošajām piecām Mythos kārtīm trijās geits mēģina vērties Unnamable, Minh un Dexter aizver pa geitam, Minh izpilda savu kvestu un tiek pie vēl viena sabiedrotā rezultātā Will/Fight 5 un Lore 6 un monstri tiek ēsti steriem, Jack no unique item deka izvelk Elder sign un lietas sāk uzlaboties, it īpaši tāpēc, ka ar apskaužamu regularitāti geiti mēģina vērties sīlotajās lokācijās un pāris reizes headline novāc monstrus, kā arī geitu un monstru trofeju ir tik daudz, ka trīs no četriem Bokrug draudziņiem arī novākti. Dexter gan "nedaudz" nepaveicas un clue tokeni sadeg izdzīvojot, tāpat environment, kurš neļauj sīlot geitus galīgi nav ok, bet pirms gājiena, kad Minh un Jack nāks laukā no OW, lai nosīlotu piekto un sesto geitu, rezultātā pabeidzot spēli ar uzvaru, nomainās arī environments. Jack piekto nosīlo, bet Minh ar R'lyeh tik labi neveicas (vajag no trīs metieniem divus veiksmīgus). Pēc diviem gājieniem environment nomainās uz labāku, Minh no nu jau četriem uzmet veiksmīgi un sestais sīls un pasaule ir glābta, kad uz doom treka vaļā tikai septiņas acis. Viennozīmīgi iespaidīgāka atgriešanās un veiksmīgākā monstru medīšana, lai gan bez krietnas devas veiksmes viss būtu beidzies daudz sliktāk (un stundas trīs ātrāk).

Nākamajā programmā ir papildus laukums, bet tam būs nepieciešams spēlēt ar četriem izmeklētājiem un vismaz sākumā nedaudz mīkstinātā versijā, kad Deep Ones treka aizpildīšanās uzreiz nepamodina AO, bet tikai pieliek klāt doom tokenu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2017-06-11 19:26 (saite)
Tā jaukā sajūta, kad es apmēram saprotu, par ko ir runa.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mako
2017-06-11 21:01 (saite)
:) Lai gan vienu reizi spēlēju, 3/4 rakstītā man ir tumšs mežs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-06-11 21:54 (saite)
Ja vien tu neesi maniaks ar āķi lūpā, tad tas ir normāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dunduks
2017-06-11 21:54 (saite)
Nu es ceru, ka sapratne veicinās kopistisku pasaules glābšanu :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scaramouche
2017-06-11 22:49 (saite)
Eldritch Horror esi spēlējis? Ja jā - kā salīdzinātu ar šo?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2017-06-11 22:55 (saite)
Spēlējis neesmu, bet esmu lasījis fanātiķu viedokļus un +/- konsensuss bija, ka EH ir vairāk nejaušības/veiksmes spēle (lai arī spēles mehānika "tīrāka", jo iepriekš izdevējs uz AH patrenējies). AH toties noteikumi (oficiālie un pusoficiālais FAQ) ir tādi, ka bez puslitra un čupas spēļu un forumu lasīšanas nav viegli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?