Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2016-09-28 10:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tramp-šramp-klintsmi
Nezinu, kas tam ir par iemeslu, bet ASV vēlētāju liela daļa (ok, vismaz no tiem, kas nav par slinku pacelt savas pakaļas) grib izmaiņas - to parāda gan visa demokrātu establišmenta piepūle, lai Sandersu nepielaistu, gan Trampa pārliecinošā uzvara par spīti tik pat pārliecinošajai partijas pretdarbībai. Rezultātā šajās vēlēšanās bez demokrāti/republikāņi parādās vēl viena dimensija - status quo/pārmaiņas, kur (lai cik tas smieklīgi nebūtu) Tramps ir progresīvais pārmaiņu tēls.

Šīs varētu būt vēlēšanas ar savās partijās visu laiku nepopulārākajiem kandidātiem - ok, neesmu daudz pētījis kā iepriekš bijis, bet tas, cik daudz demokrātu vēlētāju uzskata Klintoni par ļaunumu, kurš ir tikai puscentu labāks par absolūto ļaunumu, nedaudz izbrīna.

Man ir pofig, kurš uzvarēs, jo nedomāju, ka tas kaut kādā mērā ietekmēs manu dzīvi, bet nu paniskās bailes no Trampa prezidentūras rada vēlmi nedaudz pavīpsnāt, jo, kamōn, viņs ievēlēšanas gadījumā būs no kongresa un senāta puses visvairāk kontrolētais un ierobežotais prezidents, kur visām viņa darbībām abas partijas ļoti skatīsies uz pirkstiem un sitīs pie pirmās izdevības.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2016-09-28 11:10 (saite)
Nu, bet ja to sifilītisko sātana vecomāti (saskaņā ar pieejamo informāciju tīklos) ievēlēs, tad viņai tak arī skatīsies uz nagiem un sitīs briesmīgi, ne? Vai arī tad čuriņa raustīsies?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2016-09-28 11:44 (saite)
Nu viņu vismaz tipa savējie piesargās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kautskis
2016-09-28 12:06 (saite)
Tīri tā, intereses pēc – ņemot vērā, kuŗai partijai ir pārsvars gan senātā, gan kongresā, kas tieši mudina domāt, ka viņš būs ļoti kontrolēts un ierobežots?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2016-09-28 12:21 (saite)
Savas partijas atbalsta ziņā Tramps noteikti ir Hilarijas antipods, kas nozīmē, ka viņu ierobežos paši republikāņi, kuru vadība nebūt negribēja viņa izvirzīšanu - nu nepatīk viņš partijas establišmentam, galu galā vai tad velti dafiga redzamu republikāņi atbalstītāju publiski dedzināja partijas biedra kartes, protestējot pret viņu. Patīk vai nē, bet Tramps ir mazāk republikāņu, bet vairāk anti-establišmenta kandidāts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2016-09-28 12:34 (saite)
Nu, neesmu drošs.

Isteblišmenta republikāņi pārsvarā nav stulbi cilvēki un tīri labi saprot, ka Tramps, neskatoties uz viņa panākumiem, ir un paliek pagalam nepopulārs preža kandidāts. Un tā nepopulāritāte var pielipt arī viņiem, bet viņiem ir pašiem savas populāritātes problēmas, viņiem jaunas nevajag. Bet izskatās, ka viņam ir uzradies savs fanu un cienītāju pulks, kas varbūt nav gluži tradīcionālais republikāņu elektorāts, bet elektorāts tas visviens ir, un ar to sākumam pietiks.

Un tīri ideoloģijas ziņā Tramps nav tik liels anti-isteblišments, kā viņš pats sevi mālē. Nu, ko tādu anti-istablišmentīgu viņš piedāvā? Institūcionālizētu rasismu? Ar to kaut kā isteblišments spēs sadzīvot. Piespiest pārcelt ražotnes atpakaļ uz Ameriku? Aha, ticu. Visticamāk, starptautisko tirdzniecību ierobežos un dažas neokonu fiškas par ASV īpašo vietu pasaulē piegriezīs. Bet arī ar to viņi spēs sadzīvot.

Tiešām nekādi nespēju iedomāties Trampu kā tādu centīgu, nopietnu prezidentu, kas atspēries bīda kaut kādu savu redzējumu par Amerikas nākotni. Nesanāk. Varu iedomāties viņu kā vienu no tiem vadoņiem, kas runā, plātās, brēc un izskatās iespaidīgi, bet lietas sabīda zinātāji viņam aiz muguras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dunduks
2016-09-28 12:51 (saite)
Nu es jau arī neteicu, ka nu Tramps nāks un patiešām ko reformēs - es jau tikai par to, ka viņu atbalsta tie, kas grib izmaiņas :-)

Bet tā - no tā, ko tu uzrakstīji šajā komentārā, es nolasu pozīciju pietiekoši tuvu, kas nav principiālā pretrunā manis paustajai, kā arī parāda, ka reālistiski sliktākais scenārijs būs prezidents-runājošābļaujošā galva un nedomāju, ka Amērikai būs problēmas to pārdzīvot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2016-09-28 13:02 (saite)
nujā, ASV prezis nav absolūtais monarhs, kā dažs labs te netālu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?