Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2013-09-25 23:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:2013, chess

2013.gada Rīgas čempionāts man ir beidzies. Beidzies ar sajūtu, ka šī bija iespēja, kas netika izmantota. OK, pirmā vieta nespīdēja, bet trijniekā varēja tikt.

... un visam pielika punktu šodienas halucinācija, kas lika nepieņemt neižškirtu un pēc tam palikt bez torņa.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pinjons
2013-09-25 23:49 (saite)
Nogurums dara savu. Skatoties minēto partiju ar Houdini, spēj tik piefiksēt abu pušu n-tās neprecizātes un kļūdas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2013-09-26 08:10 (saite)
Pozīcija gan arī brīžiem bija ne-cilvēcīga: tā beigās nospēlējot h6 pēc Zd3 un melnajiem būtu jāierauga cietoksnis bez dāmas. Pietrūka beigās laiks, ko patērēju skatoties sākumā liekus variantus un tāpēc ideju Ze6+ ar dāmu nomaiņu pamanīju gājienu par vēlu.

OK, šie bija konkrēti varianti un principā pamanāmi (lai arī ar niansēm pa vidu, protams, kur būtu visas iespējas iebraukt auzās), bet grūtākais (un vismaz manā līmenī neiespējamais) bija atklātnē saprast, kurā brīdī raut f4.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pinjons
2013-09-26 08:22 (saite)
Tādas sarežģītas, stratēģiski riskantas atklātnes melnie parasti spēlē, kad vajadzīga uzvara - man tā bija vajadzīga, kā ēst lai saglabātu vismaz teorētiskas izredzes uz 1.vietu. No vienas puses izvēle it kā atmaksājās, ņemot vērā, ka jau atklātnē patērēji ļoti daudz laika, ar no tā izrietošajām sekām (kas pašās partijas beigās tomēr lika sevi manīt). No otras puses - pats minēto atklātni spēlēju ārkārtīgi reti, tādēļ pašam ar pietrūka praktiskās pieredzes lai pēc f4 uzrāviena dabūto patīkamo pozīciju nesalaistu dēlī.

Atzīstos, ka Ze6+ vispār nogulēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?