Dunduks ([info]dunduks) rakstīja,
@ 2012-05-10 17:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es, kā bremzītis, par http://www.diena.lv/kd/eksperti-blogeri/santima-literatura-13945387?cp=1. Naudas alkstošo viedokļi, ka tie, kam tāda prasīšana nepatīk, ir idioti un neko nesaprot no mūsdienu literatūras/mākslas/kino/whatever, rada tādiem patērētājiem kā man (~10 dzejas grāmatas/gadā, oriģinālproza līdz pāris grāmatām un 10+ tulkotā daiļliteratūra) reakciju: "Ejiet, cienītie, paši zināt kur!" Un tur nav svarīgs finansējuma apjoms.

Skaistu vīziju pašam noformulēt īsti nav motivācijas, bet pamatakmeņi būtu "grozās paši" un mecenātisms (iesk., kaut kādas nodokļu atlaides) un tikai ļoti īpašos gadījumos atbalsts pēc radītā. Jo līdz ar vērtēšanu, kam piešķirt un kam nē, sākas čomu būšana (un kad es kļūšu par kultūras ministru, tad lai piesargās tie, kas mani izbrāķēja 2001.gadā dalībai jauno autoru seminārā, MUAHAHAHAHA).


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2012-05-10 17:46 (saite)
Lūk! Kad būsi kultūras ministrs, iešu Tev par slepenpadomnieku un tad lai piesargās arī tie, kuri arī mani noteikti būtu izbrāķējuši dalībai jauno autoru seminārā!

(Atbildēt uz šo)


[info]bozena
2012-05-11 09:20 (saite)
Visu to naudu nevis rakstniekiem, bte gan pīāristiem un tad lūdzu, lai mums valstī pēc divi gadi ir tāds stāvoklis, ka katrs Valērijs no Zilupes, Andris no Talsiem un Kitija no Purvciema zina - krutuma mēraukla ir nevis jaunais iPOds, bet aš Neiburgas vai Vērdiņa jaunā grāmata, un, ja tev tādas vēl nav, tu esi pīslis un puteklis, varētu sacīt, ka tevis nav vispār.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dunduks
2012-05-11 09:37 (saite)
Jā, arī risinājums, protams :-)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?