per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 14th, 2017|03:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
ja vakar  pie [info]zum nebūtu pamanījis ziņu par Valža Bisenieka aiziešanu, tā arī būtu palicis nezinot.
māšele gan apgalvo, ka feisī vēsts bijusi pamanāma. ziņu portālos gan tikai ar meklēšanas palīdzību atvadu rindkopu var aizkadros atrast, be'nu labi, sēra dusmas un vieglu riebumu pret sevi nenovērsīšu uz neko nenojautošiem redakciju darbeniekiem.
rīta cēlienā sāku klausīties Bisenieka piemiņas translācijas, pārstrādājot savas skumjās sajūtas, bet tad nācās turēt roku un bēdu as'ras māsiņai, kuras 17-gadīgā kaķenīte Čiepa jau diennakti bija pazudusi zināmā virzienā, pati sev rast mūžamājas. tā vismaz mēs, dumiķīši, spriedām. bet nebij mums tiesa. vēl tikai pirmais raidījums gāja uz beigām, kad atkal džinkst skaipis, un nobimbājusies, bet starojošs māšuks uzrādās ekrānā ar savu uzticamo pieParīzes gaitu biedreni klēpī. bet Bisiķis visviens prātā, tika nu jau bez tiem drūmajiem mākoņiem. visā šai žvankāšanā pa dzīvi man ir sanācis saglabāt kaudzīti 30-gadīgu vēstuļu, ko par disidentismu no Almas māter atstādināts vācu valodas docents iz Sarkandaugavas psihenes raksta jaunkareivim Kēnigsbergas pievārtē.
vēl viens dižkalibra lielgabals ir apklusis. džentlmenis un rebelis vienā orgāniskā veselumā. piedodiet, es jau te sen sāku nepiedienīgi smaidīt. iešu ka labāk dušu labot.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]starro
Date:November 14th, 2017 - 04:00 pm
(Link)
Ziņu pamanīju un atcerējos šo:
http://klab.lv/users/starro/2005/04/05/
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 14th, 2017 - 04:07 pm
(Link)
Paldies.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 14th, 2017 - 09:57 pm
(Link)
Lielisks stāsts :) Interesanti, vai tas portretraidījums ir saglabāts (reiz Ausekļa Baušķenieka izstādē tika uz riņķi neskaitāmas reizes rullēts neliels fragments no portretraidījuma par viņu, un muzeja darbiniece stāstīja, ka vairāk nemaz neesot, jo "svarīgākas lietas" uzrakstītas virsū).
From:[info]ernuerna
Date:November 14th, 2017 - 04:15 pm
(Link)
eh, jā, es arī ziņu izlasīju vakar vakarā :(
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 14th, 2017 - 09:12 pm
(Link)
Ļoti, ļoti skumja ziņa, un tas, ka tik nemanāma, vēl jo skumjāk :(
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 14th, 2017 - 09:42 pm
(Link)
man izdevās to lielo skumju pabāzt zem akmeņa un pārkāpt pāri. tomēr tik daudz gaišuma tur ir bijis un manam prātiņam neaptverams mūžs. negantākā jau tā skrobe uz sevi, ka pēc pēdējās tikšanās pirms gadiem trim tā arī vairs neaizgāju ciemos. dooorax gatavais.