Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Iepinos divās FB diskusijās par Končitas Vurstas uzvaru Eirovīzijā. Baisi noguru, bet tomēr priecājos, ka nepaklusēju un paudu savu viedokli.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 11. Maijs 2014, 20:14, [info]fedrs commented:
Itin nemaz nenožēloju, ka man nav viedokļa.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 21:33, [info]shelly replied:
Like!
* * *
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 20:49, [info]chimera commented:
ļ. labi un pamatoti izklāstīji savu viedokli. par oponentiem gan to nevarētu teikt.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 20:53, [info]dominika replied:
paldies, es nudien centos būt korekta.
* * *
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 21:52, [info]tikko_pamodos commented:
Tiem, kas nezina, kas Tu esi, kāds tad bija tas fb paustais viedoklis? Īsumā.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 22:09, [info]dominika replied:
Ka šīs dziesmas uzvara kā reizīti ir pierādījums, ka izpildītāja izskatam nav nozīmes. Tā bija mazliet smīnīga atbilde dažiem cilvēkiem, kas pauda, ka Eiropa balvas dod pēc slimuma pakāpes, kāds tā ir degradācija un pizģecs etc. Pēc tam izvērtās gara diskusija, par to ka dzimums ir sociāli konstruēts un kā vispār definēt, kas ir vīrieši un kas sievietes. Argumentēju es tur pārsvarā monologā, diskusijas partneri tikai izmeta frāzes un bija šokā. Vislabāk man patika jautājums par to, vai man tiešām esot bijis baudījums skatīties uz šo personu, uz ko es atteicu, ka neuzskatu, ka citi cilvēki eksistē, lai sniegtu man vizuālu baudījumu. Lol.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 22:46, [info]tikko_pamodos replied:
Paldies par ieskatu! Protams, mēs nekad nevarēsim uzzināt, vai tā dziesma būtu uzvarējusi bez bārdas kontrastā ar krūtīm, bet par cilvēku viedokļiem jāpiebilst, ka kaut arī tehnoloģiju ziņā mēs jau sen esam iekšā 21. gs., pēc dzīves uzskatiem šad un tad uzpeld kaut kas no senākiem un aizspriedumu pilnākiem gadsimtiem. Zem pēdējā teikuma parakstos, kaut arī pati bieži vien neesmu bez vainas, man patīk skaistums, atbilstošs maniem priekšstatiem par skaistumu.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 23:02, [info]dominika replied:
Manuprāt, tas nav tik daudz par "senākiem un aizspriedumu pilnākiem gadsimtiem", kā par nevēlēšanos iedziļināties un analizēt pašiem savus uzskatus un to pamatotību. Pieņemšana prasa darbu pašam ar savu apziņu, jo evolucionāru iemeslu dēļ mums ir tendence baidīties no nesaprotamā un svešā. Protams, ka vieglāk ir visu neierasto noraidīt kā stulbumu vai ļaunumu. Esmu pārliecināta, ka es arī to esmu darījusi, daru un darīšu vēl, nemaz nepamanot, jo tā mēs esam iekārtoti.
Man arī patīk skaistums, ar to viss kārtībā, galvenais atcerēties, ka citiem nav pienākums būt skaistiem man par prieku. :D
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 23:37, [info]tikko_pamodos replied:
Piekrītu un ļoti. Piemērs par gadsimtiem uztverams kā metafora.
* * *
[User Picture]
On 12. Maijs 2014, 00:45, [info]deloveja_kundze commented:
bet vispār man liekas, ka Eirovīzija tomēr ir ļoti savāda vieta, kur cilvēkiem - tiem, kuri uzstājas - ir atļauts daudz vairāk kā citos konkursos vai uz citām skatuvēm. transvestīti un transseksuāļi ir tik pierasta parādība Eirovīzijas kontekstā, ka mani vispār pārsteidz tas, kāda uzmanība tiek pievērsta Končitai. Varbūt tāpēc, ka iepriekšējos gadījumos vīrieša tapšana par sievieti bija vai nu ļoti nemanāma (Dana International), kas tāpēc to padarīja par tādu ļoti kinky un kaut kā saistoši "nepareizu" lietu, vai arī tas ir bijis tik vājprātīgs farss, ka neviens pat nepamana, ka visam pa vidu vīrietis ir pārģērbies par sievieti (Verka Serduchka). lai nu kā, mani ļoti fascinē tieši dzimumu un seksualitātes attēlojums Eirovīzijā, jo tur reizēm parādās tādas pērles, kuras grūti salikt kopā ar konkrētās valsts visnotaļ konservatīvo heteronormatīvo attieksmi pret visu, kas ir citādāks.

bet vispār man Končitas dziesma ļoti patika citu iemeslu dēļ, tas ir, tāpēc, ka beidzot uzvarēja dziesma, kas nav tizla mīlasdziesma, bet ir par sevis apzināšanos un pieņemšanos spēkā. man liekas, tā ir viena no pozitīvākajām parādībām šī gada Eirovīzijas kontekstā: dziesma, kas uzvarēja, ir spēcīgs vēstījums par to, ka pietiek ļaut sevi sāpināt un ka ir laiks apzināties savu vērtību. kas, protams, iet kopā ar Končitas tēlu un tā. bet vispār es uz Končitu skatījos ar mazu skaudību, jo pēdējās nedēļās mēģinu iemācīties uzlikt mākslīgās skropstas, bet nekādi nesanāk, un viņai tik smuki bija. tā jau ir, kā saka kaut kādās gender teorijās: par sievieti/vīrieti visvairāk var iemācīties no transvestītiem.

[User Picture]
On 12. Maijs 2014, 08:40, [info]dominika replied:
Vai ne? Interneta asprāši ir Eirovīziju nodēvējuši par "gay musical olympics", "Europe's inside joke" un "American Idol on crack". Un man šķiet, ka šī savādība ir jāsvin, nevis jāuztver tik pārnopietni, kā to katru gadu dara Latvija; šo gliteru un klišeju festivālu vajag vienkārši izbaudīt kā tīru izklaidi. Tas ir veselīgi, ka Eiropai ir šāda iespēja vienreiz gadā izsmieties vienam par otru un neviens nedrīkst apvainoties.
Man arī Končitas dziesma patika līdzīgu iemeslu pēc; un vēl tas, ka viņai ir tāds diva power, ka var nostāties viena pati skatuves vidū un paņemt visu publiku.
[User Picture]
On 12. Maijs 2014, 09:15, [info]dominika replied:
Ā, un mākslīgās skropstas uzlikt var jūtūbē pamācīties no Končitas pašas :)
https://www.youtube.com/watch?v=RCLNDZn0htc
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry