Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Iepinos divās FB diskusijās par Končitas Vurstas uzvaru Eirovīzijā. Baisi noguru, bet tomēr priecājos, ka nepaklusēju un paudu savu viedokli.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 22:09, [info]dominika commented:
Ka šīs dziesmas uzvara kā reizīti ir pierādījums, ka izpildītāja izskatam nav nozīmes. Tā bija mazliet smīnīga atbilde dažiem cilvēkiem, kas pauda, ka Eiropa balvas dod pēc slimuma pakāpes, kāds tā ir degradācija un pizģecs etc. Pēc tam izvērtās gara diskusija, par to ka dzimums ir sociāli konstruēts un kā vispār definēt, kas ir vīrieši un kas sievietes. Argumentēju es tur pārsvarā monologā, diskusijas partneri tikai izmeta frāzes un bija šokā. Vislabāk man patika jautājums par to, vai man tiešām esot bijis baudījums skatīties uz šo personu, uz ko es atteicu, ka neuzskatu, ka citi cilvēki eksistē, lai sniegtu man vizuālu baudījumu. Lol.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 22:46, [info]tikko_pamodos replied:
Paldies par ieskatu! Protams, mēs nekad nevarēsim uzzināt, vai tā dziesma būtu uzvarējusi bez bārdas kontrastā ar krūtīm, bet par cilvēku viedokļiem jāpiebilst, ka kaut arī tehnoloģiju ziņā mēs jau sen esam iekšā 21. gs., pēc dzīves uzskatiem šad un tad uzpeld kaut kas no senākiem un aizspriedumu pilnākiem gadsimtiem. Zem pēdējā teikuma parakstos, kaut arī pati bieži vien neesmu bez vainas, man patīk skaistums, atbilstošs maniem priekšstatiem par skaistumu.
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 23:02, [info]dominika replied:
Manuprāt, tas nav tik daudz par "senākiem un aizspriedumu pilnākiem gadsimtiem", kā par nevēlēšanos iedziļināties un analizēt pašiem savus uzskatus un to pamatotību. Pieņemšana prasa darbu pašam ar savu apziņu, jo evolucionāru iemeslu dēļ mums ir tendence baidīties no nesaprotamā un svešā. Protams, ka vieglāk ir visu neierasto noraidīt kā stulbumu vai ļaunumu. Esmu pārliecināta, ka es arī to esmu darījusi, daru un darīšu vēl, nemaz nepamanot, jo tā mēs esam iekārtoti.
Man arī patīk skaistums, ar to viss kārtībā, galvenais atcerēties, ka citiem nav pienākums būt skaistiem man par prieku. :D
[User Picture]
On 11. Maijs 2014, 23:37, [info]tikko_pamodos replied:
Piekrītu un ļoti. Piemērs par gadsimtiem uztverams kā metafora.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry