Nepabeigtā dienasgrāmata


3. Marts 2006

(bez virsraksta) @ 15:17

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 15:41
(Link)
kotletītes
(piedod, galīgi ne par tēmu, vienkārši sagribējās kotletītes ar kartupeļu biezputru, tā pavisam latviski sen nav ēsts)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 15:47
(Link)
un balto mērcīti!
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 15:50
(Link)
vakar braucu garām bērnības vietām, atcerējos Diētisko ēdnīcu Jelgavas nomalē, kur vienmēr gājām ar mammu pēc bērnu poliklīnikas apmeklējuma un ēdām diētisko šniceli, apbārstītu ar rīvmaizi
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 15:52
(Link)
ar balto.
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 15:53
(Link)
vai gaišbrūno, ar kotletīšu melnumiņiem iekšā.
[User Picture Icon]
From:[info]nrk
Date: 3. Marts 2006 - 15:54
(Link)
ar tiem melnumiņiem ņamm
un kaut kādu salāta galu, kāpostus vai
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 16:00
(Link)
nu, varētu būt skābētie kāpostiņi, sagriezti ar sīpoliņiem un krējumiņu.
[User Picture Icon]
From:[info]nrk
Date: 3. Marts 2006 - 16:02
(Link)
skābētie, jā, man bez krējuma :)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 15:55
(Link)
o jā, to es apguvu no garšīgi un veselīgi ēdieni - kā pagatavot balto un kā - brūno mērcīti, nedaudz piededzinot tos miltus. nezinu, kā lai šodien pielieto šīs fundamentālās zināšanas
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 16:01
(Link)
tas ir kā - kā lai pielieto!? jātaisa kulinārijas reminescenšu vakars:)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 16:04
(Link)
un vēl bija sarkanā miltu mērce! ar tomātu pastu
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 16:18
(Link)
O! Jā. Apcep apmēram 1,5 cm garos gabaliņos sagrieztus cīsiņus ar sīpoliem. Pagatvo sarkano krējuma-miltu mērci. Pasniedz (atkal!) ar kartupeļu biezputru. Klāt dzer pienu.
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 16:19
(Link)
cepšanas procesā no tieši no pannas noēd daļu cīsiņu.
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 16:21
(Link)
Un vēl ar sarkano mērci pasniedz ēdnīcas šniceli (nu, tajā ēdnīcā pie benzīntanka bija īpaši garšīgi), bet ēdnīcas šniceles recepte, es baidos, ir grimusi aizmirstībā.
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 19:12
(Link)
es pēc tam ilgi nevarēju saprast, kāpēc Austrijā par šniceli sauc to, kas izskatās pēc karbonādes, bet pie mums par šniceli sauca garenu kotleti
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 19:13
(Link)
un jā, man tās ēdnīcas šniceles vienmēr garšoja labāk par kotletēm, es domāju, tas dēļ tās rīvmaizes
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 3. Marts 2006 - 19:15
(Link)
es neatceros, no kurienes tas man, bet bērnībā man patika cept kāpostus - sagriezt strēmelēs un cept eļļā ar sāli, kamēr daļa kāpostu kļūst apdegusi melna, tad ēst ar biezu krējumu... šaubos, ka kaut kas tāds ir bijis rakstīts kulinārijas grāmatās
[User Picture Icon]
From:[info]skuka
Date: 3. Marts 2006 - 19:34
(Link)
tais senajos laikos, kad domāja, ka eļļa ir diētisks produkts, mēs ar draudzeni Daci Vecāķos gatavojām diētiskās vakariņas: apmēram puspudelē eļļas cep sīki sagrieztus kāpostus, sarīvētus burkānus, sīpolus, beigās pērlej ar olu:) un piedzer puspudeli šņabja.

Nepabeigtā dienasgrāmata