(bez virsraksta) @ 15:17
| | Add to Memories | Tell A Friend
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|
3. Marts 2006CommentsO! Jā. Apcep apmēram 1,5 cm garos gabaliņos sagrieztus cīsiņus ar sīpoliem. Pagatvo sarkano krējuma-miltu mērci. Pasniedz (atkal!) ar kartupeļu biezputru. Klāt dzer pienu.
Un vēl ar sarkano mērci pasniedz ēdnīcas šniceli (nu, tajā ēdnīcā pie benzīntanka bija īpaši garšīgi), bet ēdnīcas šniceles recepte, es baidos, ir grimusi aizmirstībā.
es pēc tam ilgi nevarēju saprast, kāpēc Austrijā par šniceli sauc to, kas izskatās pēc karbonādes, bet pie mums par šniceli sauca garenu kotleti
un jā, man tās ēdnīcas šniceles vienmēr garšoja labāk par kotletēm, es domāju, tas dēļ tās rīvmaizes
(Reply to this)
(Parent)
es neatceros, no kurienes tas man, bet bērnībā man patika cept kāpostus - sagriezt strēmelēs un cept eļļā ar sāli, kamēr daļa kāpostu kļūst apdegusi melna, tad ēst ar biezu krējumu... šaubos, ka kaut kas tāds ir bijis rakstīts kulinārijas grāmatās
tais senajos laikos, kad domāja, ka eļļa ir diētisks produkts, mēs ar draudzeni Daci Vecāķos gatavojām diētiskās vakariņas: apmēram puspudelē eļļas cep sīki sagrieztus kāpostus, sarīvētus burkānus, sīpolus, beigās pērlej ar olu:) un piedzer puspudeli šņabja.
(Reply to this)
(Parent)
|
|
Powered by Sviesta Ciba |
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|