Nepabeigtā dienasgrāmata


30. Decembris 2011

(bez virsraksta) @ 10:46

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]porcupine
Date: 30. Decembris 2011 - 13:05
(Link)
Tu gribi teikt, ka Sudraba māk radīt sajūtu, ka ir prātīga? Viņa ļoti cenšas, protams, bet brīžos, kad TV intervijās no pārcentības un uztraukuma aizsitas balstiņa, redzu mazu, zubrīgu provinces teicamnieci ar brillītēm un bizītēm, kas ļoti grib būt pati labākā skolā un pagastā (man visai dzīva iztēle, vai zinies :P).
From:[info]unpy
Date: 30. Decembris 2011 - 13:10
(Link)
Salīdzinoši, protams, ka māk radīt šādu sajūtu, ja ir padomā kādi citi, kas to prot labāk, neturi sveci zem pūra:)) Starp citu, pats ne reizi neesmu pieķēris Sudrabu gvelžot klajas muļķības, tādu amatpersonu Latvijā ir maz:))
[User Picture Icon]
From:[info]porcupine
Date: 30. Decembris 2011 - 13:30
(Link)
Baidos, ka manu prātīga cilvēka iespaida radītāju tops Tev liks iesmaidīt ;)
Vienu tādu cilvēku nosaukšu gan, jo tā ir vienīgā reize (nav pārspīlēts) 2011. gadā, kad blenzu TV ar patiesu pārsteigumu: cilvēks prot gaiši un loģiski paust domu un pārzina tēmu – Biedrības "Zemnieku saeima" priekšsēd. vietniece Maira Dzelzkalēja. Man, kas vispār neko nesaprot no mūsdienu lauksaimniecības, kur nu vēl no kaut kādiem ES līdzmaksājumiem, paklausoties viņas dialogā ar raidījuma vadītāju, radās tikai 1 jautājums: kāpēc tādi cilvēki nav kaut kur augstākā amatā? Jo nu – zini, pozitīvs iespaids acumirklī (reāli par viņu nezinu neko).
From:[info]unpy
Date: 30. Decembris 2011 - 13:54
(Link)
Visu cieņu Mairai Dzelzkalējai, bet nav pagaidām īsti salīdzināma ar Sudrabu tīri publicitātes trūkuma dēļ. Cita starpā, piemēram, tā pati Laimdota Straujuma, kura šobrīd ir Zemkopības ministre, ir neapšaubāmi jaudīga, zinoša un visās citās zinās gudra un saprātīga, taču kurš par viņu ko zin, par spīti tam, ka augstākajos varas ešelonos pavadījusi n gadus?
[User Picture Icon]
From:[info]porcupine
Date: 30. Decembris 2011 - 14:04
(Link)
Bet tad man Tev pretjautājums: kā darbojas mehānismi, kas ļaudis aizrotē uz augstākajiem varas ešeloniem? Es kā cilvēks parastais palasu šo odiozo tantīšu CV, kur tur tā jauda?
From:[info]unpy
Date: 30. Decembris 2011 - 14:19
(Link)
Nav nekādu īpašu mehānismu. Kā nu kurā gadījumā. Pamatā jau tomēr apakšā ir smags un nepatīkams darbs, kā arī sociālā aktivitāte savā lauciņā. CV Latvijā nozīme ir visai neliela, kas arī ir pareizi - lielāka vērtība ir apkārtējo novērtējumam tavai darbībai un personīgajām īpašībām.
[User Picture Icon]
From:[info]porcupine
Date: 30. Decembris 2011 - 14:27
(Link)
A vi, batjeņka, ideaļist odnako :)) – "lielāka vērtība ir apkārtējo novērtējumam tavai darbībai un personīgajām īpašībām".
Es gan teiktu, ka atslēgas vārds ir "apkārtējie", ja runa par LV valsts varas struktūrām. Old boys network forever.
From:[info]unpy
Date: 30. Decembris 2011 - 14:35
(Link)
Nav tik traki, mums ir ļoti maz iedzīvotāju un skaidrs, ka visi +/- sociāli vai savādāk aktīvie ir savstarpēji pazīstami, ja ne savstarpēji, tad caur kādu, apskaties tajos pašos "draugos", cik tad Tev ir "draugudraugu":)) Skaidrs, ka, lai cilvēku iebāztu kaut kādā atbildīgā amatā, ir jābūt arī kaut kādiem iepriekšējiem sasniegumiem un cilvēkiem, kuri šiem sasniegumiem var sniegt ticamu vērtējumu. Un atsauksmes par personīgajām īpašībām arī ir ļoti būtiskas, protams.

Galu galā, ir jau arī formālie kritēriji visādi, kuriem tomēr kaut cik jāatbilst.

Nepabeigtā dienasgrāmata