(bez virsraksta) @ 22:42
| | Add to Memories | Tell A Friend
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|
26. Maijs 2008Commentsman gan likās, ka totāli turku!
bet īstenībā jātaisa pašam. tas veikalā pirktais tomēr garšo drusku ķīmiski. es jau sen briestu. humusu gatavo no samīcītiem turku zirņiem, sezama pastas, citronu sulas, sāls un ķiplokiem
(Reply to this)
(Parent)
The chickpea was used as a food item in Palestine before 4000 BC and was a common street dish in ancient Rome. The chickpea was one of the earliest crops cultivated in Mesopotamia. Archeological evidence identifies chickpeas in the Sumerian diet before 2500 B.C. They are included in a 13th century work by Muhammad ibn al-Hasan ibn Muhammad ibn al-Karim al Katab al Baghdadi of Persia for a 'simple dish' of meat, pulses and spices.
"common street dish in ancient Rome"... pēdējā savā vakarā Marokā kad man bija beigusies nauda es negāju ēst uz ēstuvi, bet izstāvēju vietējo rindu uz ielas pie onkulīša (bez zobiem protams un ar adītu cepurīti), kas no milzīga katla smēla un bēra katram plastmasas maisiņā pa kausiņam šitos zirņu, virsū turmeriku malto un ar apļveida kustībām samaisīja, maksāja tikai vienu tugriku (6 santīmus), un turpat uz ielas apēdu un TIK GARDI bija, manas labākās un lētākās vakariņas. kruta vispār zināt, ka šitā darīja jau senajā romā.
(Reply to this)
(Parent)
tie zirņi (vārīti karsti ar romiešu ķimenēm (turmeriku) gan ir arābu pamatēdiens (vismaz marokā), bet humusu tur nekur nemanīju.
vikipēdija saka, ka humusu pasniedz:
* 4.1 Lebanon * 4.2 Palestine * 4.3 Syria * 4.4 Egypt * 4.5 Jordan * 4.6 Israel |
|
Powered by Sviesta Ciba |
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|