aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2010-09-23 14:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:divvirzienu komunikācija

dienas jautājums: vai ir kaut kāda jēga no mandeļu izoperēšanas?



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]oktobris
2010-09-23 22:55 (saite)
man izgrieza mandeles 13 gadu vecumā, pirms tam bija angīnas 4-5 reizes gadā, saldēja viņas man, kaklu skaloju un ko tik vēl ne, ne sūda man nekas nepalīdzēja, tad nu aizgāju un izgrieza.
nezinu, kāds tev sāpju slieksnis, bet operācija ir tīrais sīkums - pamosties pēc narkozes, nevari īsti parunāt, balssaites tādas kā ļooti aizsmakušas, paspļaudi nedaudz asinis, paguli pāris stundas ar sistēmu un jau nākamajā rītā sāc ēst jogurtiņus un saldējumu. protams, ar jogurtu ilgi neizvilksi un otrajā dienā ir nenormāls izsalkums, un es patiesībā neatceros, kad vēl būtu gribējusi tik ļoti ēst kā pirmajā pēcoperācijas nedēļā. pēc 3-4 dienām bez putrām un jogurtiem var sākt ēst arī normālas lietas ar nosacījumu, ka tās ir mīkstas un ļooti sasmalcinātas, bet tas pēc idejas nesagādā lielas problēmas - tik vien kā sagriezt gaļu mazos gabaliņos u.tml..
atceros, ka baigi baidījos no sāpēm, bet čuš vien bija, es vakarā pēc operācijas pa kluso jau kāpu no gultas ārā un ar palātas sīčiem pļāpāju, tā kā laikam nevarētu teikt, ka man baigi sāpēja. drīzāk tāda nepatīkama sajūta vai varbūt man vnk augsts sāpju slieksnis, kam būtībā nav nekāda racionāla pamata, tāpēc es drīzāk teiktu, ka tas vienkārši nav ne uz pusi tik sāpīgi kā liekas.
par pēcoperācijas posmu runājot, varu teikt, ka šo 7 gadu laikā man neviens bronhīts, kā te komentāros teica, nav bijis, trakākās kaites ir kaut kādi rudens vīrusiņi, ar ko visi staigā aplipuši, slimoju tagad daaaudz retāk, lai neteiktu, ka neslimoju vispār. nu, būtībā sanāk, ka tā pamatīgāk nogāžos vidēji reizi gadā, un tik forši vairs nejust uztūkušas mandeles kaklā, tu nevari iedomāties!
ir gan interesanti, kakls bez mandelēm sāp pavisam citādāk - tāda sajūta it kā smiltis būtu saēdies, pirms tam neatceros tādas sajūtas.
it kā jau saka, ka mandeles kaut kādā veidā attiecas uz organisma imūnsistēmu, un bez tām tā kļūst vājāka, bet, ja jāriskē ar sirdi, uz kuru būtībā angīnas atstāj iespaidu, es labāk izvēlos nedaudz vājāku imunitāti. man, redz, nemaz īsti nebija izvēles, žēl, ka agrāk neizgrieza, man no tām angīnām uz visu mūžu tagad ir viena problēma, kuru nekad neizdosies izārstēt un kuras dēļ man viens rādītājs asinīs ir 11 reižu lielāks kā parastam mirstīgajam, bet neviens jau tolaik neiedomājās.
gari sanāca, bet tu saprati manu domu - GRIEZ, NENOŽĒLOSI :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2010-09-24 01:14 (saite)
wow, tas bija iespaidīgi un pārliecinoši :D parunāšos ar māmiņu, jo pagaidām izskatās, ka vienīgais iemesls, kāpēc to nedarīt, ir tas, ka a)sāpīgi, b)sarežģīti. es drošvien labāk to darītu mājās, nevis NL, un tad nu jāpiesakās kaut kad uz Ziemassvētkiem, bet nu c'moon, izgriezt mandeles pirms Ziemassvētku ballēm & tad nedzert būtu stulbi. :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?