aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2010-03-09 22:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:dead can dance - the carnival is over
Entry tags:diža atklāsme

man liekas, tas, ka es vienmēr, i mean, vienmēr saslimstu rudeņos un pavasaros, kā arī dziļās ziemās, ir zīme no augšas un citiem spēkiem, ka man jāparceļas uz citiem platuma grādiem.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]aitinja
2010-03-09 23:04 (saite)
jo rudenī un pavasarī ir lielāks mitrums un vairāk mikrobu līdz ar to izdzīvo. saaukstēšanās vispār ruideņos un pavasaros vairāk, neesi unikāls gadījums

(Atbildēt uz šo)


[info]lauska
2010-03-09 23:17 (saite)
manuprāt, pie slimībam nav vainojams klimats, bet tas, kas notiek tavā galvā. psihosomatika, you know.
piem, attiecībā uz sevi esmu novērojusi, ka, līdzko pārdzīvots stress/skumjas/aizvainojums, momentā balle ir beigusies - klāt ir kakla sāpes, temperatūra, iesnas un pārējais stafs. tas arī loģiski saslēdzas kopā - līdzko esi neapmierināts, bēdīgs, noraudājies etc., arī imunitāte atslābst (neesmu mediķis, bet man liekas, tas ir tikai likumsakarīgi, ka aizsardzība tādos gadījumos pavājinās), un tad atliek tikai kādam uzklepot.
protams, dažreiz baciļi ir tikai baciļi, bet sistemātiska slimošana gan varētu liecināt, ka tevi kaut kas dzīvē ļoti, ļoti neapmierina. secinājums - padomā, kas tevi neapmierina, un maini to. secinājums nr.2 - neklausies manī, es noteikti kļūdos, un vainīgs ir klimats :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2010-03-09 23:27 (saite)
es tev piekrītu par to psihosomatiku, tas bieži vien ir iemesls, atceros, es pati ļoti veiksmīgi saslimu pagāšgad tieši eksāmenu laikā, bet, manuprāt, saslimt kaut kādus septiņus gadus pēc kārtas ~ vienā un tai pašā laikā --> nu, tas jau ir vairāk kā pašsuģestija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elpa
2010-03-10 09:47 (saite)
Mums tieši vakar bija seminārs par emocijām. Un tajā bija arī tēma par psihosomatiskām saslimšanām.
Un, jā, psihosomatiska reakcija - kad organisms uz emocionāliem pārdzīvojumiem reaģē ķermeniski, kaut kādas izpausmes, reakcijas utt. (nosarkšana, kad cilvēks nokaunējies, sirdsklauves, kad stresā u.t.t.)
Psihosomatiska slimība - kad emocionālie pārdzīvojumi ietekmē indivīda īpaši iepriekš novājinātu/nepilnīgu (šis ir obligāts noteikums - par to novājinātību/nepilnību) orgānu tā, ka to bojā. (visādas čūlas, vēži u.c.)
Un vēl svarīgi - nevar īsti apgalvot, ka emocionāli pārdzīvojumi ir slimošanas/reakciju cēlonis. Var apgalvot, ka šie psihiskie apstākļi ietekmē to, kā un cik ilgi cilvēks slimo.

Sajutos gudra. Nu, jā. Dalos zināšanās ^_^.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]elpa
2010-03-10 09:40 (saite)
Es reiz savam braukšanas instruktoram stāstīju, ka vienmēr uz dzimšanas dienu slimoju. Rets ir tāds gads, kad sveikā izvelku cauri. Viņš paskaidroja, ka tas tak loģiski, uz dzimšanas dienu sākas nākamais cikls, nākamais gads, un šī 'jaunā' gada sākumā cilvēka imunitāte ir tāda pati kā, kad piedzimst. Vāja. Cilvēks sava jaunā gada sākumā ir vājš.
Man 2dien dzimšanas diena, un sajūta ir tāda, ka vismaz mēnesi vēl staigāšu apkārt ar sāpošu kaklu, iesnām un klepu, klepu, klepu -_-.

Vēl mans instruktors apgalvoja, ka "tumsa ir sākusi melot". Un tamlīdzīgas lietas. Ļoti interesants personāžs, nekad nebija garlaicīgi, uz to pusotru stundu braukāšanas vienmēr gāju kā uz ezotēriskām pārrunām.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?