aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2016-03-24 10:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
šodien esmu dauneris un pārtīpūpers, bet man liekas, ka uzaicināt Viesturu Rudzīti uz diskusiju par feminismu ir šo diskusiju automātiski norakt.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]deloveja_kundze
2016-03-24 14:56 (saite)
nē, neesi sajaucis :)

par oscars so white un oscars so male: neredzu, kā tas iet pretī manam uzskatam, ka vispirms cilvēks, tad ādaskrāsa. kā toreiz arī mēģināju teikt, es pati strādāju arī īsfilmu vidē, un tur var tik nenormāli labi redzēt talantu visdažādākajās tā izpausmēs. labas filmas taisa dažādu ādas krāsu, dzimuma, nacionālās piederības cilvēku, un tajā vidē pat nerodas problēmu ar šo jautājumu, ka tas, ko mēs redzam, ir ļoti ierobežotas grupas skatījums, jo tā vienkārši nav. pēdējo gadu debatēs par kino balvām cilvēki bieži piemin to, ka varbūt tad vienkārši melnādaini cilvēki nespēlē pietiekami labi - bet tā tiešām nav, un tāpēc apgalvojums, ka cilvēki nav pietiekami talantīgi, liekas, maigi sakot, ļoti savāds.
un liekas tik jocīgi, ka šis aspekts, šī dažādība, kas ir neatkarīgajos festivālos un īsfilmās, nepāriet pilnmetrāžās, it sevišķi meinstrīma pilnmetrāžās. meinstrīma pilnmetrāžas skatās ļoti daudz un dažādu cilvēku, taču tās veido ļoti ierobežota cilvēku grupa, kas pamatā ir balti un vīrieši ar izņēmumiem, kas pārsvarā apstiprina likumsakarību. Oskari ir šīs industrijas galvenais seal of approval, diemžēl joprojām, un, ja paskatās uz Sandensas un Oskaru saturu, brīžiem liekas, ka tās pasaules nevarētu būt tālāk viena no otras.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scaramouche
2016-03-24 15:00 (saite)
Paldies. Atgādināšu, ka man bija vēl viens jautājums par sākotnējo tēmu.

> Kur var par šo diskusiju uzzināt vairāk?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]deloveja_kundze
2016-03-24 17:43 (saite)
jā, aizmirsu: nē, Ilze Jansone, teoloģe, vai viņa ir arī dziedniece, nezinu teikt :)

šeit vairāk info: https://www.facebook.com/events/498908690316997/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?