aņa delovejevna ([info]deloveja_kundze) rakstīja,
@ 2014-10-13 22:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
esam sasnieguši vēsturisku brīdi, kurā Vatikāns šķiet liberālāks nekā mūsu Saeima.

un vispār, man ir ļoti siltas jūtas pret pašreizējo pāvestu, ar mat. vispār 2013. gada pavasarī taisījām Habemus Papam ballīti, tā, iespējams, bija mūsu lieliskākā kopīgā ballīte ever. un tajā brīdī, kad Francisks izteicās, ka Baznīca ir krietni par daudz laika pavadījusi, apspriežot sieviešu reproduktīvās tiesības un pienākumus, nevis risinot to, ka pasaule arvien vairāk polarizējas starp bagātajiem un nabadzīgajiem un ka sociālā vienlīdzība joprojām ir tikai mīts, es sapratu, ka beidzot ir viens līderis, par kuru nav jākaunās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2014-10-14 00:57 (saite)
'baznīcai' nav nedz jāiztirzā sieviešu reproduktīvās tiesības, nedz jārisina kaut kāda tur polarizācija, vai sociālā huiņa, baznīca nav valsts un politiķi un citi sekulārie murgi, kaut ko tādu var sajaukt tikai katoļi vai fundamentālisti.
'baznīcai' ir tikai viena primārā un prioritārā interese un rūpests: Kristus, ticība, mīlestība - pestīšana.

(Atbildēt uz šo)


[info]kautskis
2014-10-14 09:26 (saite)
Normaļoks. Nevar tak teikt, ka katoļu baznīca būtu pašā savā popularitātes plaukumā. Ja viņi grib, lai kāds vispār viņiem vēl pievērstu uzmanību, viņiem jāpievēršas mūsdienu pasaules problēmām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2014-10-15 21:11 (saite)
baznīcai nevajag būt 'modernai' un iet līdzi laikam. baznīca iemieso pārvēsturiskās patiesības, bet vēsturiskais ir mainīgais. visur, kur baznīca ir gājusi līdzi laikam, tā ir zaudējusi. hence, piem., reformācija, specifiski Luters, kas aicina atgriezties pie nemainīgā kodola un būtiskā, noraidot visādus uzslāņojumus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2014-10-14 09:52 (saite)
jā. un man ļoti patīk Zbigņevs. nevienu interviju lasot, nevienu sprediķi klausoties man nav bijis jākaunās (par Pujātu gan bija). jāpiebilst, ka es gan neesmu īpaši daudz klausījusies un lasījusi :(

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?