Edgars ([info]daysleeper) rakstīja,
@ 2004-09-13 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es domaju, ka katrs no mums kaut reizi ir lasiijis uber krutos zhurnalus Cosmopolitan vai FHM. Nu kruti zhurnaali ne? bet kapec cilveekiem vinji nepatik? :)

Ar lielu interesi izlasiju Rozhkalnes rakstu : Identitātes konstruēšana - vīrietis un sieviete 'Cosmopolitan' un 'FHM' - skiet, ka dalja zina, ka pati Rozhkalne naak no SANTAS :) bet tas taa. Bezgala jauks un interesants raksts iesaku visiem izlasit.
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/article.php?id=9046516

Pasham man shie kulturas produkti (atljaushos teikt - suudinji) ljoti "patiik", es vinjus aboneeju un katru dienu veltu divas stundas shiem padomiem utt.

Atsevishkus labaakos teikumus izkopeeshu:
"Sieviete tiek skatīta gandrīz tikai kā seksuālās iekāres objekts, interesi par viņu ierobežojot ļoti šaurā lokā: seksualitāte, randiņi, partneru greizsirdība, blondīņu joki pat tad, ja sievietes pieredze un ikdiena paver iespēju ar viņu sarunāties par daudz plašākiem jautājumiem. Sievietes vērtība ir kairinošs izskats, tāpēc par citām savu interviju varoņu interesēm žurnāls vai nu pārspīlēti brīnās vai nemaz nejautā. "FHM" raksturīgi, ka tas ar savu lasītāju nerunā par attiecībām, bet par seksu, tas nerunā par jūtām, bet par sievietes funkcijām jauna vīrieša dzīvē." - nu vai nav jauki? sieviete mums kaa lopinsh, viirietis - vispar nav vajadziigs sievieteem. Es tachu lasu Cosmo un Cosmo saka, ka dziive bez virieshiem ir ok :)

Nu par sho te es riktiigi reeecu: nu debiilisms. Tad jau visas sadaljas vareeja taa saukt:
"Šo skatījumu labi demonstrē "FHM" rubrika “Kad meitene paver muti...”.(HAHAHA!!!) Tās uzdevums, parādot sievietes dumjību un neizskaidrojamību, uzmundrināt vīrieti un pārliecināt, ka viņš ir gudrāks."

""Cosmopolitan" atbalsta (..) vīrieti uztverot kā seksuālu objektu." Nu bet kaa savaadak - veel viirietim uz dibena vajag pielikt cenraadi.

"No vienas puses, žurnāls aicina nezaudēt galvu, nepazemoties un izdarīt pareizo izvēli, no otras tas māca, kā piemēroties vīrietim, kā saposties, lai „viņš būtu satriekts”. Tas iedrošina neveltīt visu mūžu neveiksmīgām attiecībām, bet meklēt nākamo, jo „esi pelnījusi ko labāku”. << Sirsnigi, vai ne?

Nu ko - ja veelies lasiit visu rakstu, tad saiti zini.

Te mazliet parodija par to cosmo:
http://v2.anekdot.ru/an/an0112/011219.html#10

COSMO - padaris tevi par laimiigu sievieti. Bez cukura un viirieshiem :))))))


(Ierakstīt jaunu komentāru)

ko tur daudz
[info]daysleeper
2004-09-13 13:23 (saite)
shodien pats skatijos tramvajaa kaa kaada jauna (12gadi?) meiteniite skatiijas un lasiija zhurnaalu Avene. Es nezinu vai ir veel siirups un citi liidzigie, bet arii tur ir kaut kadas modeles uz vaaka saturs lidzigs kaa COSMO. da beerni jau no mazas kaajas skataas kaa vecaaki un citi lielie dziivo un lasa shos zhurnalus un tad grib arii sev taadu. Mes dziivojam visi vienaa info telpaa - nu nav taa ka varam ljoti noshkirt: tas ir beerniem un tas nav. riebiigi.

(Atbildēt uz šo)


[info]zurka
2004-09-13 15:56 (saite)
FHM ir kroņa numurs.
vīriešiem, kuriem bez tehnoloģiju jaunumiem, auto un pusplikām sievietēm citu interešu nav.
intervijas - pilnīgi nekādas.
pietika man 2 reizes pāršķirstīt (pašu pirmo numuru piestacijas narvesenā sildot degunu un kaukad nesen vienā siguldas ēdināšanas uzņēmumā 7dienas pēcpusdienā sēžot), lai saprastu - vīrietis/puisis, kas ar interesi lasa (lai gan - kas tur daudz ko lasīt) FHM, nekad (jā, jā, tagad kāds centīsies apgalvot, ka pasakot nekad, tas pavisam noteikti kādu reizi notiks) nebūs mans vīrietis/puisis.

(Atbildēt uz šo)


[info]hemmis
2004-09-14 18:10 (saite)
dude, man nez kapēc cosmo un fhm pieminēšana ikdienas saunās un cibiņās liekaz kaut kas 'šablonisks'...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]hemmis
2004-09-14 18:11 (saite)
shit, ar to es nebiju domājis ka šis tavs domu raksts bija šablonisks :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daysleeper
2004-09-14 22:25 (saite)
es studeeju un peetu masu medijus un to saturu utt. tas ar dziljaaku jeegu taa visa cosmo un fhm cilaashana. pats zini - socialie procesi, macishanas teorijas. to visu ir interesanti paveerot dziljak. Sabiedribaa par tiem zhurnaliem runaa, bet tikai taadaa limenii, ka tas ir labs vai slikts stils, kaadi tur padomi ir, bet ne par uzvedibas efektiem, kaadus shie zhurnali apzinati/neapzinaati kultivee.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2004-09-15 15:25 (saite)
Rožkalne gan ir strādājusi Santā, bet aizgājusi no turienes. Tagad pasniedz LU.
Bet Cosmo ir mēsls. Piedod, ja vari.

(Atbildēt uz šo)


[info]minchux
2004-09-15 21:23 (saite)
katru reizi, kad esmu palaidusi nagus un pirkusi cosmo - uzsveershu - latvian edition - ir bijushi sirdsapzinjas paarmetumi pret sevi.British edition un russian edition ir bijushi daudz sakariigaaki varianti. American editon ir(bija pirms 3gadiem) ~ siirupa liimenii.
Nu peec studiju materiaaliem krasa paarmainja - seezhot pie friziera, izshkjirstot vien man liekas, ka viss mans fiziskais un gariigais kjermenis ir kaa viena liela shokaa paveerta mute - ko tiem sievieshiem te dod lasiiit??!! un galvenais, jau ka nekas jauns tur nav. Es pagaajusho nedeelj redzeeju graamatu Секс для чаиников, nosmeejos jau gardi (vaaks apm taads pats kaa taam programmu graamataam dlja chainjikov).... :D

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]daysleeper
2004-09-15 21:32 (saite)
a taa chainjiku seerija tas ir arii aarzemees tikai "for dummies" viss tas noformeejums ir identisks.
Musu latvieshu editioni publicee vispar paris meeneshus vecus materialus, kad maates uznjemums nopublicee, kad nu galiigi vairs nevar pardot vecos zhurnaalus, tad dod arii latvieshiem un paareejiem drukat taas atraugas. faktiski tas pats kas vakardienas pusdienas paeestas un uzsildiitas vieteejaa meercee. nu par saturu tiesham ir traki. galvenais, vinju nedrikst lasiit nenobriedushas sievietes un viriieshi (fhm). tas ir tas pats kaa sevi sabojaat ar paaragru seksu vai arii ar smagu porno kaados 10 gados :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]minchux
2004-09-15 21:37 (saite)
mhm, tapee arii ir pretiigi, jo es to visu gan krievu gan britu kosmo biju lasiijusi, pagaidaam vismaz tajos numuros, kurus esmu lasiijusi ~ taa ir. Tulkots arii burtiski, kas piedod jautriibu un taisni jau var pateikt, kaa tas origjinaalvalodaa izklausaas.. ai nu ko es te bet par vecumu jaa, man bail paliek ka mammas drauga meitukam shito dzhurnaalu redzu rokaa...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]daysleeper
2004-09-15 21:42 (saite)
galvenais ir attieksme, ir forshi ja var par to pasmieties. es nezinu cik nopietni ir visi tie Siirupi un Labas, Avenes un citi zhurnaali kuros ir taas tiinu probleemas. nu tas ir kaut kas vajpraatiigs. nevar saprast, vai tiesham taa ir realitaate vai jauztver kaa joks! man patika reiz kadaa sievieshu forumaa lasiitais: ".. jaa, uz manu draudzeni arii skataas taa diivaaini aptiekaa, kad vinja iegaadajas kontracepcijas tabletes. Nu kas tur liels 15 gados, es nesaprotu." nu tas ir baigi forshi, tikai zini, man liekas, kad es augu tad taa nebija :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?