Edgars ([info]daysleeper) rakstīja,
@ 2004-09-13 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
es domaju, ka katrs no mums kaut reizi ir lasiijis uber krutos zhurnalus Cosmopolitan vai FHM. Nu kruti zhurnaali ne? bet kapec cilveekiem vinji nepatik? :)

Ar lielu interesi izlasiju Rozhkalnes rakstu : Identitātes konstruēšana - vīrietis un sieviete 'Cosmopolitan' un 'FHM' - skiet, ka dalja zina, ka pati Rozhkalne naak no SANTAS :) bet tas taa. Bezgala jauks un interesants raksts iesaku visiem izlasit.
http://www.delfi.lv/news/comment/comment/article.php?id=9046516

Pasham man shie kulturas produkti (atljaushos teikt - suudinji) ljoti "patiik", es vinjus aboneeju un katru dienu veltu divas stundas shiem padomiem utt.

Atsevishkus labaakos teikumus izkopeeshu:
"Sieviete tiek skatīta gandrīz tikai kā seksuālās iekāres objekts, interesi par viņu ierobežojot ļoti šaurā lokā: seksualitāte, randiņi, partneru greizsirdība, blondīņu joki pat tad, ja sievietes pieredze un ikdiena paver iespēju ar viņu sarunāties par daudz plašākiem jautājumiem. Sievietes vērtība ir kairinošs izskats, tāpēc par citām savu interviju varoņu interesēm žurnāls vai nu pārspīlēti brīnās vai nemaz nejautā. "FHM" raksturīgi, ka tas ar savu lasītāju nerunā par attiecībām, bet par seksu, tas nerunā par jūtām, bet par sievietes funkcijām jauna vīrieša dzīvē." - nu vai nav jauki? sieviete mums kaa lopinsh, viirietis - vispar nav vajadziigs sievieteem. Es tachu lasu Cosmo un Cosmo saka, ka dziive bez virieshiem ir ok :)

Nu par sho te es riktiigi reeecu: nu debiilisms. Tad jau visas sadaljas vareeja taa saukt:
"Šo skatījumu labi demonstrē "FHM" rubrika “Kad meitene paver muti...”.(HAHAHA!!!) Tās uzdevums, parādot sievietes dumjību un neizskaidrojamību, uzmundrināt vīrieti un pārliecināt, ka viņš ir gudrāks."

""Cosmopolitan" atbalsta (..) vīrieti uztverot kā seksuālu objektu." Nu bet kaa savaadak - veel viirietim uz dibena vajag pielikt cenraadi.

"No vienas puses, žurnāls aicina nezaudēt galvu, nepazemoties un izdarīt pareizo izvēli, no otras tas māca, kā piemēroties vīrietim, kā saposties, lai „viņš būtu satriekts”. Tas iedrošina neveltīt visu mūžu neveiksmīgām attiecībām, bet meklēt nākamo, jo „esi pelnījusi ko labāku”. << Sirsnigi, vai ne?

Nu ko - ja veelies lasiit visu rakstu, tad saiti zini.

Te mazliet parodija par to cosmo:
http://v2.anekdot.ru/an/an0112/011219.html#10

COSMO - padaris tevi par laimiigu sievieti. Bez cukura un viirieshiem :))))))


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]daysleeper
2004-09-14 22:25 (saite)
es studeeju un peetu masu medijus un to saturu utt. tas ar dziljaaku jeegu taa visa cosmo un fhm cilaashana. pats zini - socialie procesi, macishanas teorijas. to visu ir interesanti paveerot dziljak. Sabiedribaa par tiem zhurnaliem runaa, bet tikai taadaa limenii, ka tas ir labs vai slikts stils, kaadi tur padomi ir, bet ne par uzvedibas efektiem, kaadus shie zhurnali apzinati/neapzinaati kultivee.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?