ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2017-01-26 13:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ekstrahēts komentārs
Šis bija mans komentārs Gnidrologa žurnālā. Tā kā Gnidrologam viņš neiepatikās, pārvietoju uz savējo, nav ko piebradāt citiem cilvēkiem žurnālus :)

//Vēl viena lieta: Iespējams, ka kultūru mijiedarbības problēmās negatīvu lomu nospēlē tas, ka reliģijas un tradīcijas joprojām uzskata par vērtībām. Par kaut ko cienījamu, tādu, kam ir argumenta spēks. Konkrēti: Tā pati Merkele ir no partijas CDU, kur ``C`` nozīmē ``Christian``. Dānijā un UK inerces pēc vēl ir valsts baznīcas. Mums LV satversme izpreambulota. Un tml.

Kā tas saistās ar apskatāmo problēmu?

Iespējams, sekojoši: Cilvēki ir godīgi un domu gaita, iespējams, šāda: ja mēs cienam vietējo reliģiju, tad kā varam necienīt ienācēju reliģiju (islāmu)?

Kur korektā attieksme būtu: Sekulārais humānisms ir vērtība, mēs cienam sekulāro humānismu. Visu pārējo piecieš, kamēr tas sekulārajam humānismam netraucē. Visu - gan vietējo, gan ``importa`` dīvainošanos. Bez izšķirības. /


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2017-01-26 15:34 (saite)
//kuriem žagarus, ne efektivitāti vajag.//

šis neizklausās pēc profesionāla pedagoga.

also, cik es zinu, ir virkne paņēmienu kā jaunus cilvēkus ieinteresēt par izglītību un pētniecisku darbu, paņēmieni ir efektīvi, izklāsts - pagarš, šeit droši vien offtops

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]eos
2017-01-26 15:48 (saite)
Ja man kā profesionālam pedagogam nemaksā adekvātu algu, tad viņi var iet dirst.

Tāpēc nav brīnums, ka Matemātikas skolotāju studijās visu laiku skandē: "Mums tik ļoti trūkst skolotāju, lūdzu, lūdzu, strādājie kaut no pirmā kursa, bet mazliet pastrādājiet!"

Turklāt runa ir par to, ka zirgu var aizvest pie siles, bet likt dzert nevar.

Kamēr Tu rakstīji postu, man piezvanīja mamma un teica, ka 6. klases bērnam visur ir 8+, tikai matemātikā 6, jo matemātikai viņš neredz jēgu vairāk kā skaitīt naudu veikalā. Ok, čalim 12 gadi, būs jāinformē, cik labi ir prast rēķināt. Tanī ziņā es Tev piekrītu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?