ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-09-18 14:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
čozanah?
Un neviens neapskatās kas ir iekšā ierīcēs kuras viņi dod saviem darbiniekiem?

https://edition.cnn.com/2024/09/17/middleeast/lebanon-hezbollah-pagers-explosions-intl/index.html


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2024-09-18 19:48 (saite)
Spriežot pēc informācijas par to, ka sāka sprāgt ne tikai peidžeri un arī tā, ka sprāguši esot litija akumulatori, izskatās, ka kāds izstrādājis mehānismu, kā panākt specifisku akumulatoru darbības režīmu, kas tos sabojā noteiktā veidā.

Drusku atgādina par, ja pareizi atceros, Stux, kas pirms gadiem 30-40 bija vīruss Irānas kodolcentrifūgu vadībā un vnk tur mainīja centrifūgu parametrus, tās neatgriezeniski sabojājot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]covid_19
2024-09-18 22:36 (saite)
viss uz to vedina jo tagad iet augšā pat rācijas un skeneri veikalos, viss, kur bačas


tas savukārt liek domāt ka arī mūsu bačas nav drošas

es nesen no ikejas iepirku niķeļa kadmija man šķiet

laiks mainīt tehnoloģijas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2024-09-18 23:49 (saite)
Mazticami. Jo kas ir litija jonu baterijās - litijs un tā savienojumi, kā litija kobalta oksīds. Litijs deg. Jā baterija var uzpūsties, pārsprāgt, aizdegties, izraisīt apdegumus. Bet ne detonēt kā granāta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]covid_19
2024-09-19 07:46 (saite)
paga - gan jau tagad paskatījās - un ko tas dotu? tās taču nav aitu pēcpuses ;D

(Atbildēt uz šo)


[info]unknown_entity
2024-09-19 09:43 (saite)
Pliks litijs tā nesprāgst, tur kas kreftīgāks bija sapakots. Visdrīzāk nevis vnk piebakāts, bet noslēpts akumulātōra korpusā, lai neatrod. Modernās sprāgstvielas daudz nevajag, ja mērķis ir sakropļot (pieņemot, ka iekārta ir kabatā/mugursomā). Līķis neitralizē vienu cilvēku, sakropļošana neitralizē vairākus (jo vajag kādu, kas ārstē un pēcāk apkopj to sakropļoto persōnu).

Tas viss izskatās pēc supply chain uzbrukuma, visdrīzāk caur akumulatōru aizvietošanu (ja paskatamies uz rācijām kas nupat uzlopņīja). Akumulatōri ir vislabākā vieta mazās ierīcēs noslēpt sprāgstvielas, jo neviens neurķēs vaļā, baidoties aizdedzināt litiju. Aķīša svars nomaskē masu, 20% energoietilpības zudumu neviens nepiefiksēs, jo tā tāpat svārstās +-10% no nomināla. Pasīvie uztvērēji mūsdienās ir viens mikročips, drukātās antēnas ir mikrometru biezumā (RFID stikeri kā piemērs), tā kā detonātōrs arī var būt praktiski mikroskōpisks un bez nepieciešamības pievilkt papildus vadības signālus

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]covid_19
2024-09-19 10:01 (saite)
tu iedomājies to operāciju - no rūpnīcas atnāk normāli acu - tad supply chain līnijā teiksim konteinerī uz kuģa no austrumiem caur suecu brauc 30 žīdu un ar skrūvgriežiem un lodāmuriem urķējas akumulatoros

no way

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unknown_entity
2024-09-19 10:06 (saite)
mosadam ir pietiekami resursu, lai mierīgi savās mājās visu sagatavotu un konteinerī vnk nomainītu stoku pret modificētajiem. 2 nedēļas uz jūras (litija akumulātōri parasti nelido, bet brauc pa jūru) ir pietiekami daudz laika šādai operācijai.

Es nebrīnītos, ja aķīšu maiņa pret mīnētiem/bagotiem ir SOP priekš izlūkdienestiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]covid_19
2024-09-19 10:12 (saite)
ticu, pēc loģikas viss sakrīt

bet peidžeri, rācijas, skeneri - dajebaķ tur pat tosteris draud ar uzsprāgšanu

tas ir tāda mašinērija, to vienā dienā nevar izdarīt - tur gadus vajag un turēt noslēpumā šito .... lai gan saka ka tagad viss iet gaistā jo tieši noslēpumainība pazuda

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unknown_entity
2024-09-19 10:59 (saite)
Idejiski, ja sistēma ir izstrādāta uz akumulātōru bāzes, tad to pielietot var jebkur, kur ir iesaistīti aķi un komunikācijas (pēdējais opcionāli, jo uztvērējs var sēdēt uz akumulātōra un trigerots no jebkura tuvākā GSM torņa/stingreja). Un jā, tā ir viena no hipotēzēm, ka viss, kur šī sistēma tika pielietota sprāgst tādēļ, lai atbrīvotos no reverse engineering potenciāla, kas ļautu efektīvāk identificēt kompromitētas iekārtas.

Specdienesti ir diezgan spējīgi uz ilgtermiņa projektiem. Plus katra apakšsistēma var tikt izstrādāta atsevišķi bez kontekstuālās informācijas, minimizējot kopējās sistēmas dizaina noplūdi (siloing.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?