ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2024-06-05 12:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nu ko es teicu?
Nostradamuss otrreiz bļe.

https://www.1188.lv/zinas/kas-var-but-zalaks-par-so-bioatkritumu-konteineru-ilguciema-pamatigi-apsedusi-tarpi/31892

http://klab.lv/users/ctulhu/418734.html?mode=reply


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2024-06-05 20:42 (saite)
/Paga, ko, tu gribi milzīgu centralizētu aparātu, kas uzrauga katru māju līdz pēdējai viensētai, lai izlemtu, cik lielus konteinerus katram vajag un cik bieži jāizved? /

Nē, tu šķiet nesaprati. Manā [un manis minēto cilvēku] skatījumā pilnīgi normāls variants ir general waste konteineri [OK, specifiskiem atkritumu veidiem kā stikls un metāls un tehnikas lūžņi var nolikt atsevišķus, jo tie tad tiešām ir jāizved tikai kad pilni]. Bet pamatā miskaste parastā, kurā met iekšā visu, viena veida regulārās atkritumu savākšanas mašīnas, kuras poligonā izlādējās šķirošanas cehā ieejā un tālāk sk. augstāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2024-06-05 20:46 (saite)
"specifiskiem atkritumu veidiem kā stikls un metāls un tehnikas lūžņi var nolikt atsevišķus, jo tie tad tiešām ir jāizved tikai kad pilni"

Jā, nu es redzu, ka tev pašam nav vispār bijusi nekāda darīšana ar šo lietu. Visus konteinerus izved pēc grafikas, nevis "tikai kad pilni".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-06-05 20:52 (saite)
Tu aizmirsi to sīkumu ka grafiki ir dažādi, ne-bīstamos stabilos atkritumus var izvest retāk. Attiecīgi - nolikt lielāku konteineru tiem. Tas kas nav pareizi - nolikt uzkrājošus konteinerus atsevišķi pūstošajiem atkritumiem, tie ir jāaizvāc no cilvēku dzīves vietām asap, jo tie ir bīstami, visātrāk tos aizvāc, ja nešķiro un met kopā ar vispārējiem, šķirošanu atstājot poligonam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2024-06-05 20:56 (saite)
Un tieši tādēļ atkritumu apsaimniekotāji nepagurdami skaidro: pielāgojiet konteinera izmēru un izvešanas biežumu, lai neveidojas smakas un neieviešas kaitēkļi. Ņemiet mazāku konteineri, izvediet 2x nedēļā, un mušu kāpuri savairoties neuzspēs.

Aplis ir noslēdzies, no tālākas sarunas atklanos, jo neko jaunu tu man par šo nepateiksi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2024-06-05 21:02 (saite)
2x nedēļā būs par maz, sevišķi karstās vasarās. Biežāk savukārt sanāk par dārgu, sk. zemāk US pieredzi.

it incurs additional operating costs for collecting each material

nu un ja jāizved bieži, tad vair;ak degvielas vairāk darba stundu, vairāk jāmaksā.

Tāpēc nebija ko māžoties, normāli ir miskaste parastā, kurā pārtikas atkritumu uz visu daudzumu ir relatīvi maz un tie neveido pūstošu masu, savukārt poligonā ātri atšķiro un padara nakaitīgus.


Līdzīga ideja būtu ja pie katras daudzstāvenes sarīkotu sauso ateju kuru izved 2x nedēļā, man kaut kā labāk patīk sistēma kurā šī substance tiek aizvākta ātri un neuzkrītoši, t.i. kanalizācija parastā.

Bet taisnība, es neko jaunu nepateikšu, visu šito es teicu jau iepriekš, es tikai pabrīnījos, cik ātri un precīzi piepildījās manas prognozes, nu par laimi cilvēki arī pamanīja un varbūt šo kārtējo jaunievedumu nocirtīs saknē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?