ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-09-13 23:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jūlija satraucas
Tā kura Stepaņenko

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2298022150384708&id=100005308365667&ref=embed_post

Paskatījos es uz tiem baisajiem materiāliem - a par ko drāma? Tur cita starpā ir definēts arī bioloģiskais dzimums, kas var būt vīrietis vai sieviete.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chrono
2023-09-15 23:04 (saite)
> Bioloģiski vīrieši tipiski nejūtas neapmierināti ar to, ka viņiem ir vīriešiem raksturīgās dzimumpazīmes.

Tātad beigu galā ir kā jau es teicu, cilvēka dzimte izriet tikai no paša cilvēka interpretācijas par savām sajūtām, kas ir dziļi subjektīvas ja beigās vienkārša neapmierinātība ar to, ka neizskaties / netiec uzverts par sievieti Tavu dzimti par tādu padara.



(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dipsaks
2023-09-16 10:23 (saite)
No manis teiktā neizriet, ka dzimte būtu atkarīga tikai no sajūtām vai kaut kādas interpretācijas par sajūtām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chrono
2023-09-16 15:20 (saite)
Bet Tu pats teici, ka ja kādam ir disforija, tad otrs punkts izpildās un disforija ir primāri kāda iekšējās sajūtas un tām nav obligāti jātiek projicētām caur dzimumstereotipu roleplay.

Un kamdēļ gan lai tas būtu atkarīgs vēl no kaut kā cita, ņemot vērā, ka jebkādas ārējās izpausmes ir vāji definētas un pat ja vairāk novērojamas vienam dzimumam, praktiski visos gadījumos dzimumnespecifiskas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dipsaks
2023-09-16 16:08 (saite)
Jā, disforija ir primāri (un ne tikai primāri, bet visā pilnība) sajūta, bet no tā neizriet, ka dzimte ir atkarīga tikai no sajūtām. Vēl jo vairāk dzimte nav atkarīga tikai no tā, vai ir disforija, kas ir tikai viena sajūtām, no kā atkarīga dzimte.

Jautājums par to, kāpēc dzimte ir atkarīga vēl no citām pazīmēm, ir dīvains jautājums. Tā tas ir pēc definīcijas. Līdzīgi varētu jautāt, kāpēc vecpuisība ir atkarīga no tā, vai ir runa par neprecētu cilvēku. Protams, šos vārdus var definēt arī citādi, bet tad šīs definīcijas nebūs atbilstošas tam, kā šie vārdi tiek lietoti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-09-16 18:06 (saite)
Dzimte ir atkarīga no organisma vispār un smadzeņu konkrēti uzbūves.

Dzimte sakrīt ar dzimumu - nav disforijas - parasts cilvēks.
Dzimte nesakrīt ar dzimumu - ir disforija [vieglāka vai smagāka grāda] - ģenētika, anatomija un fizioloģija nesakrīt ar karti smadzenēs.

Disforijai ir vieglāki vai smagāki simptomi - tas ir par sajūtām.

Disforijai ir dažādas terapijas - no neņemšanas vērā vieglos gadījumos līdz psihiatrijai vai ķirurģijai smagos. Pēdējie ir reti.

Cilvēkiem ar disforiju tāpat kā ci;vēkiem ar citām invaliditātēm vajag normālu sabiedrības attieksmi bez vajāšanas kaunināšanas etc.

Apmēram šādi.

Ir iebildimi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2023-09-18 11:48 (saite)
Pēc kura definīcijas? Es nekad neesmu dzirdējis, ka kāds lietotu vecpuisību lai apzīmētu neprecētu cilvēku, bet noteikti esmu dzirdējis vārdu "dzimums" piedēvējam primāri balstoties uz sajūtām un pat nodēvējot par transfobiem tos, kuri apšauba, ka vajag ko vairāk par identificēšanos lai būtu x. Piemēram nesen Kanādā bārdains svarcelšanas profesionālis sagrāva visus sieviešu svarcelšanas rekordus, jo viņu likums pieļāva, ka jebkurš kurš identificējas kā sieviete var piedalīties sieviešu sacensībās. Tā kā vismaz priekš Kanādas, šķiet, identificēšanās ir daudz kur pietiekama, lai pieskaitītu kādam no dzimumiem. Kas, starp citu, nav tikai divi, bet cik zinu, vismaz pārdesmit un vēlu veiksmi tos visus empīriski konstatēt (kā piemēram - bezdzimuma dzimums par ko arī varētu teikt).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?