ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-04-30 01:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Līdzība
Antisemītisms: Vainīgi žīdi
Neopuritānisms: Vainīgi baltie apspiedēji

Līdzīgi? Līdzīgi

Nu un tālāk pēc saraksta - vainīgas raganas, kontrrevolucionāri, reakcionārā inteliģence, kagoti, gaļēdāji utt, ierakstīt vajadzīgo


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2023-05-01 11:49 (saite)
Man liekas, te atklājas viens no centrālajiem pointiem šajā diskusijā - kā likums, labējā propoganda jebkuru pret-diskriminācijas pasākumu cenšas pagriezt kā "patiesībā baltos diskriminējošu". Tā ir tikai vēl viena taktika kā mēģināt noturēt status quo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-01 12:32 (saite)
Nu jā tieši tā - ja diskriminācija ir pēc intelekta/ spējām, tad labāk ir saglabāt šo diskrimināciju un attiecīgi status quo. Tas ir - neveikt nekādus pasākumus kuri pazemina intelekta līmeni sabiedrībā, sevišķi pie lēmumu pieņemšanas. Kā viegli redzams tam nav absolūti nekāda sakara ar etniicitāti, ja vien mēs neesam rasisti un nedomājam ka intelekts ar to korelē :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2023-05-01 12:47 (saite)
Jā, lūk. Un, kā redzams, propaganda darbojas pat ļoti labi. [info]ctulhu ierauga "95 race-based laws" un, pirmkārt, automātiski pieņem, ka tas nozīmē rasistiskus likumus, otrkārt, ka diskriminē tieši baltos, nevis melnos.

Btw, tādā DĀR likums, kas garantē etnisko pārstāvniecību, īstenībā ir tieši par labu baltajiem, jo vēlu veiksmi baltajiem pārstāvjiem vispārējās vēlēšanās, ja viņu ir tikai 8.9%.

Tāpat es esmu sajūsmā, cik atklāti mēs te redzējām stipri aizspriedumainu un propagandas ietekmētu argumentāciju no [info]ctulhu puses, kur ASV tiek pasludināta par no rasisma brīvu, neskatoties uz neskaitāmajiem pētījumiem par diskrimināciju visās jomās un aizplīvuroti diskriminējošiem likumiem. Turpretī DĀR tiek pasludināta kā ekskluzīvi tikai pret baltajiem rasistiska valsts, un tad par pierādījumiem tiek piesauktas balto DĀR iedzīvotāju subjektīvās sajūtas, naida runas ieraksti soc-tīklos un pagaidām joprojām nekonkrētizētie "race-based laws". Ā, un vēl tak apgalvojums, ka baltajiem atņemot īpašumus, tas arī pagaidām nav ticis pierādīts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-01 12:54 (saite)
/kur ASV tiek pasludināta par no rasisma brīvu, neskatoties uz neskaitāmajiem pētījumiem par diskrimināciju visās jomās un aizplīvuroti diskriminējošiem likumiem./

Nu te mēs izšķiram institucionalizētu un neinstitucionalizētu rasismu.

neinstitucionalizēts ir praktiski visur un dažādās vietās pret dažādām rasēm/ grupām.

/Turpretī DĀR tiek pasludināta kā ekskluzīvi tikai pret baltajiem rasistiska valsts/

Nē, te jāprecizē un tas jau ir teikts arī manis demonstrētajos materiālos - tur ir dažāda veida rasisms, pret citiem afrikāņiem, pret baltajiem, pret āzijas cilvēkiem. Nu tāds riktīgs nacionālisms/ traibālisms visticamāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-05-01 13:01 (saite)
Mhm, tikai precizēšanu un iedziļināšanos tu sāki tad, kad es sāku piesieties. Pirms tam tu tieši pretēji teici, ka rasisma pret melnajiem vairs nav, ir tikai pret baltajiem: "Nu vispār rasisms pret baltajiem sāk parādīties. Labs piemērs- Dienvidāfrikas republika, kur viens rasisms vienkārši nomainījās ar otru."

Nē, nu, labi vismaz, ka beigās tomēr sāki iedziļināties. Bet kā tad tur palika ar to īpašumu atņemšanu baltajiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-01 13:11 (saite)
īpašuma atņemšanas evidence - no sarunas ar cilvēku kam atņēma - tā ka nevarēšu pierādīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2023-05-01 13:14 (saite)
also par ANC pieņemtajiem likumiem var palasīt šite

https://www.politicsweb.co.za/opinion/the-many-many-race-laws-of-the-anc

tur ir daudz izlasīšu pie tējas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-05-01 13:24 (saite)
Mhm, atkal James Myburgh, es jau vakar palasīju viņa viedokli. Kā jau teicu - "race-based laws" šajā gadījumā apzīmē likumus, kas garantē etnisko grupu pārstāvniecību. Tiešām dīvaini, ka par to sūdzas DĀR baltie, kuri ir tikai 8.9%.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?