ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-04-30 01:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Līdzība
Antisemītisms: Vainīgi žīdi
Neopuritānisms: Vainīgi baltie apspiedēji

Līdzīgi? Līdzīgi

Nu un tālāk pēc saraksta - vainīgas raganas, kontrrevolucionāri, reakcionārā inteliģence, kagoti, gaļēdāji utt, ierakstīt vajadzīgo


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]hedera
2023-04-30 23:27 (saite)
Varbūt tu nokļūdījies un iemeti nepareizo rakstu? Es pārskrēju pāri, un tas raksts galīgi nav par to. Tas ir par četrām nabadzīgo balto ģimenēm un to, kā viņi pie savām ekonomiskajām problēmām vaino rasismu pret baltajiem. Bet es tur nepamanīju, ka būtu dati, kas demonstrētu, ka tiešām tāds rasisms pret tām ģimenēm ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-04-30 23:36 (saite)
Jā šis nav ilustratīvākais, es piekrītu, bet sk. post-apartheid racism South Africa, tur ir virkne citu norāžu, man pašam jāpalasa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-05-01 00:01 (saite)
Uz atslēgvārdiem "post-apartheid racism South Africa" ir gan par rasismu pret melnajiem, gan baltajiem, tā kā - jā, davai ka palasi gan, pirms meties iekšā tēmā.

Nu jā, un es tā arī nesapratu, kādēļ ASV rasisms ir beidzies (tm), jo vairs nav juridiskas diskriminācijas, bet DĀR rasisms tikai(sic) pret baltajiem noris pilnā sparā, lai gan konkrētus balto diskriminējošus likumus tu joprojām neesi spējis norādīt. Es tiešām neredzu jēgu turpināt šo sarunu, jo ir acīmredzams, ka tu šobŗīd diskutē gnidrologa līmenī, t.i., ar kaut kādiem skaļiem apgalvojumiem, bez iedziļināšanās tēmā turklāt vēl nelasot info avotus, ko pats esi ielinkojis.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-01 00:05 (saite)
OK, es kaut kad brīvākā laikā apskatīšos kas ir tie ``90 race based laws`` kas pieņemti pēcaparteīda DĀR, bet cik es tagad lasu, jā ANC tādus ir pieņēmis tāpēc es varu secināt ka DĀR acīmredzot institucionalizēts rasisms turpina pastāvēt, kamēr ASV tāda vairs nav, ir tikai tā sekas. Tas ko es nezinu - vai visi tie 90 likumi ir tieši pret baltajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-05-01 00:11 (saite)
Jā, varbūt arī atradīsi, vai baltajiem tiešām tiek ņeti nost īpašumi, kā tu teici sākumā. Un tad vismaz cerēsim, ka nākamreiz, kad izdomāsi piesaukt DĀR kā piemēru briesmīgam rasismam pret baltajiem, varēsi arī to labi un informēti argumentēt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-01 00:18 (saite)
šis nav institucionāls rasisms, bet arī interesanti:

https://www.iol.co.za/news/politics/blacks-more-racist-than-whites-1971898

OK, gan jau ASV u.c. rietumu valstīs kaut kādi tipa KKK/ skinhedi utt ģenerē līdzīgus tekstus bet domājams ka rietumu valstīs par šādiem aicinājumiem momentā iestājas atbildība.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hedera
2023-05-01 00:39 (saite)
Iesaku arī pārskatīt apgalvojumu, ka ASV vairs nepastāv likumu, kas diskriminē melnos:

In the 21st century, some fear voter suppression has been revived, at least in part due to the 2013 US Supreme Court ruling of Shelby v. Holder, which removed protections of the 1965 Voting Rights Act. Since then (and as of March 24, 2021), more than 361 bills that would restrict voting access have been introduced in 47 states according to the Brennan Center for Justice,[2][3] An example being a Georgia legislative bill SB 202, that was signed into law after an upsurge in voting in 2020 election, and which "reduced the number of ballot boxes in communities of color, limited voting hours, added additional voter ID requirements, and made it illegal to provide those waiting in line with food or water".[4] As states grow more polarized against their perceived "opponents" such as Florida, which recently introduced a new bill, that if passed, could ban the Democratic Party[5]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hedera
2023-05-01 09:02 (saite)
"OK, gan jau ASV u.c. rietumu valstīs kaut kādi tipa KKK/ skinhedi utt ģenerē līdzīgus tekstus bet domājams ka rietumu valstīs par šādiem aicinājumiem momentā iestājas atbildība."

Jā, no shit, Sherlock. Jo izrādās, ka DĀR vēl līdz šim nav vispār paredzēta kriminālatbildība par naida runu. Cik atceros, tad [info]mindbound bija noskaņots strikti pret jebkādu naida runas vai naida nozieguma konceptu iekļaušanu likumos. Tavu nostāju par šo jautājumu neatceros. Atgādināsi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2023-05-01 11:36 (saite)
/ Atgādināsi? /

Es domāju ka robeža ir aicinājums uz vardarbību. Tipa `` ejam sist ***** ``

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?