ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-04-26 21:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Veselais saprāts
Kāpēc veselais saprāts un evidencē bāzēta sistemātiska domāšana ir ortogonāla gan tā saucamajiem kreisajiem gan tā saucamajiem labajiem.

ļoti vienkārši, piemērs:

Kreisie - govs ir cilvēks
Labie - apaugļota olšūna ir cilvēks

Kukū kreisais, kukū labais.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ctulhu
2023-04-27 11:48 (saite)
Nu jā bet smadzenes nosaka konnektoma nevis lietotais softs, tas ir apmēram kā grāmatu nosaka teksts nevis valoda, Hamlets vāciski un Hamlets latviski joprojām ir Hamlets.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2023-04-27 12:06 (saite)
Pēc tavas analoģijas, programma kas domā ir tas Hamlets (jo uzvedas līdzīgi, piemēram, nodarbojas ar zinātni), bet vācu vai latviešu valoda ir cilvēka vai delfīna izcelsme. Tevis piesauktās konnektomas izklausās pēc analoģijas kā datora arhitektūras, programma kas meklē pirmskaitļus ir programma, kas meklē pirmskaitļus, neatkarīgi kurai datoru platformai tu to nokompilē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-04-27 12:08 (saite)
> Tevis piesauktās konnektomas izklausās pēc analoģijas kā datora arhitektūras, programma kas meklē pirmskaitļus ir programma, kas meklē pirmskaitļus, neatkarīgi kurai datoru platformai tu to nokompilē.

Well, jā. Peles smadzenes, kuru neironi ir implementēti uz tranzistoriem vai diferenciālvienādojumu sistēmām, ir peles smadzenes, tāpat, kā uz lipīdiem un proteīniem bāzētais oriģināls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?