ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2023-01-30 20:47:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ksenofobija
Mums te ar Antiprojekciju bija debate par ksenofobiju.

Man šķiet ka ne gluži pareizi tiek saprasts kas tā ksenofobija tāda ir.

Antiprojekcija saka ka ksenofobija ir tad ja negrib dzīvot kopā ar mentāli/ temperamentā/ uzskatos utt atšķirīgiem cilvēkiem.

Man šķiet ka tā nav ksenofobija.

Ksenofobija būtu tad, ja brauktu pie tiem atšķirīgajiem cilvēkiem un mēģinātu piespiest viņus dzīvot pa savam vai teiksim bruktu viņiem virsū tāpēc ka viņi dzīvo atšķirīgi. Bet situācija kur noteiktās vietās nolasās cilvēki kuri dzīvi uztver apmēram vienādi un kuriem ir līdzīgi paradumi īsti nav ksenofobija.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2023-01-31 09:18 (saite)
Es teiktu, ka draugu loks ir apmēram lielākais mērogs, kur šāds princips vēl var darboties (jo draugus tā vai citādi pielasa kā indivīdus, nevis kā statistiskus klasterus, un arī tad kļūšanas par draugu process lielākoties ir kaut kas lēns un pakāpenisks).

Nu, un arī tur anyway ir spēkā (vismaz skatoties uz to, kā tas ir man) "visus šos mazos meža dīvainīšus vieno kaut kāda laika gaitā izveidojusies underlying sapasēšana, par spīti viņu kontrastainumam".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2023-01-31 09:59 (saite)
es tad īsti nesaprotu, kā tas praksē strādātu

jo, teiksim, ja mani besītu visi, kas ir atšķirīgi, un es dzīvotu klasterī kopā ar visiem, kam besī, ka citi ir atšķirīgi, un man būtu super kontrastaini draugi, tad poļubomu es pavadītu lielāko daļu laika, aizstāvot savus draugus pret tiem -fobiem un domājot, what the fuck, kas tas par pretekļu baru, kurā es esmu iekūlusies

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2023-01-31 10:23 (saite)
Oh, okej, tādu "personīgi žulti sit uz augšu un roka sniedzas pēc mauzera, kad garām paiet kāds, kuru nepazīstu un kurš nav līdzīgs man" skinhedu klasterī arī es nevēlētos dzīvot

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?