ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-12-15 01:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
renewablisti
Tas ko nesaprot cilvēki kuri fantazē par tikai atjaunojamos resursos, t.i. tieši vai netieši saules enerģijā bāzētu enerģētiku, nu tur vējš-ūdens-saules baterijas: Ja mēs lielāko daļu no transporta pārliekam uz elektrisko un ūdeņraža tad mums strauji vajadzēs daudz vairāk elektrības, nevar izveidot sistēmu kurai vajag daudz vairāk elektrības tajā pašā laikā ražojot drusku mazāk elektrības. OK, drusku patērēšanas gāja nost no kvēlspuldžu nomaiņas uz gaismas diodēm, bet tas arī nenokompensēs.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antiprojekcija
2022-12-15 10:34 (saite)
Kurš kaut ko teica par "ražojot drusku mazāk elektrības"? Ražos, cik būs nepieciešams. Gudrāki cilvēki saprot, ka paaugstināt efektivitāti ir kā reizinātājs ražošanai - spuldzītes ir tikai viens piemērs. EV ir vēl viens - tiem nepieciešams ~3x mazāk enerģijas nekā iekšdedzes auto.

Tev tikai murgos visu laiku rēgojas kaut kādi padeves pārtraukumi un knapināšanās. Neviens par to enerģijas kontekstā nerunā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-12-15 11:09 (saite)
Jau tagad redzams, ka green new deal tipa valstīm un štatiem problēmas saražot pat tik cik nepieciešams, lai nebūtu blekauti un elektromašīnu lādēšanai nebūtu jālieto saļaras ģeneratori. Tagad iedomājamies, ka ir tikai elektrokāri.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-12-15 14:27 (saite)
/Ražos, cik būs nepieciešams./

Ja būs AES, tad jā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?