ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-09-28 15:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par patēriņu
Dzeltens raksta:

//Es saprotu, ka labējiem pēc Trampa parauga ļoti patīk stāstīt saviem vēlētājiem, ka viņiem nav jāmainās un jāsamazina savs patēriņš, ka visu atrisinās tikai ražošanas pārcelšana no Ķīnas uz ASV. Vai no Indijas uz Itāliju. Bet tā nav taisnība./

Es arī piekrītu ka nav jāmainās. Nav jābūt pieticīgākiem.

Tas kas jādara - jāpanāk lai pieprasījums nosaka piedāvājumu . Nevis lai mākslīgi - ar mārketinga metodēm - organizēts intensīvs nomācošs piedāvājums paaugstina pieprasījumu.

Nav jāsamazina ērtības. To nedrīkst darīt. Ir jāsamazina speciāli organizēta cilvēku pierunāšana patērēt vairāk, sevišķi to kas patiesībā nekādas ērtības nerada.

Prece ir tikai prece. Lietošanai. Ar saviem tehniskajiem parametriem. Tas nav ne stāsts, ne notikums, ne pārdzīvojums.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mapats
2022-09-29 11:28 (saite)
Esošajā situācijā nenonācām vienas dienas laikā, arī izmaiņas prasīs desmitgades, ja tās sāktu veikt uzreiz. (Šī doma nav jauna)

Risinājums ir izglītība un brīvība. Abas lietas cilvēku vairākumam, arī "brīvajā pasaulē" sobrīd ir ierobežotas(nav 100% pieejamas) salīdzinājumā ar piemēram trīsdesmitajiem gadiem(kad arī bija ierobežojumi). Izglītiba tāpēc, ka manuprāt indoktrinē studentus noteiktā domāšanas veidā, nevis māca domāt un analizēt, brīvība tāpēc, ka pat ar atvērtām robežām cilvēku ikdienu iespējams kontrolēt un novērot, ja viņš speciāli neslēpjas. Šeit, protams, var strīdēties par notiekošā proporcijām, kaitīgumu un ideoloģijām, bet vajag paturēt prātā, ka runa ir par vairākumu cilvēku, nevis izņēmumiem.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?