ctulhu ([info]ctulhu) rakstīja,
@ 2022-08-25 13:35:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
juvenal
Šitas juvenal

http://klab.lv/users/juvenal/1439.html?mode=reply

iztaisās par tehno progresīvistu un transhumānistu lai arī patiesībā šķiet ir komunists.

Privātmājnieki viņam nepatīk.

Bet tas tā nestrādā, normālam radošam darbam zinātnē un inženierijā indivīdam vajag personisko telpu.

Kazarmā nekas nesanāks, nu vai arī pasākums būs mazefektīvs.

P.S. Bet par mazām adaptīvām kibersistēmām uzbrukumam kodolieroču objektiem - ideja nav zemē metama.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mindbound
2022-08-25 14:34 (saite)
Komunists gan, ar visu "vēstures likumu". Tiesa gan, transhumānisms kā tāds ir politiski neitrāls, līdz ar to, protams, visdažādākie ļautiņi mēģina uzsēsties uz tā programmas.

(Atbildēt uz šo)


[info]mranarhs
2022-08-25 14:39 (saite)
Kāpēc gan komunists nevarētu būt transhumānists?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-08-25 18:09 (saite)
Var jau, es tik atzīmēju ka konkrēti šis izskatās pēc komunista

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-08-25 15:14 (saite)
Vispār jau komunisms IR transhumānisms tā kopējā nozīmē, jo paredz homo novus, jauna tipa cilvēku, kas operē pēc mums nepazīstamiem principiem. Hāplisms ir priekšnosacījums, lai šo komunismu vispār varētu iedarbināt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-08-25 15:29 (saite)
Protams, ka transhumānisms ir force multiplier visdažādākajos ar cilvēkiem saistītajos jautājumos, līdz ar to nav pārsteigums, ka ap to knakstās arī komunisti. Ideoloģiskā plānā gan human augmentation R&D nav nekāda sakara ne ar komunismu, ne ar kādu citu politisko flangu, līdzīgi, kā parastajai medicīnai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-08-25 15:38 (saite)
Komunisti ap to knakstās, jo noteiktos veidos "modificējot" cilvēka organismu, to būtu iespējams padarīt pakļāvīgāku un vieglāk kontrolējamu. WEF transhumānistu plāni ir fokusēti tieši šajā virzienā un viņu endgeims ir vispasaules sovoks kuru netraucēti pārvalda, viņi, dārgie, šaura bagātnieku klanu elite ar labi subordinēta birokrātiska un policejiska aparāta palīdzību. Vajag pārstāt domāt, ka tehnoloģiju attīstībai nav politiskas nozīmes tikai tāpēc, ka pats esi nērds, kam vienkārši interesanti ķimerēties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-08-25 15:40 (saite)
> Komunisti ap to knakstās, jo noteiktos veidos "modificējot" cilvēka organismu, to būtu iespējams padarīt pakļāvīgāku un vieglāk kontrolējamu.

Protams, bet tas ir tikai tajā pašā veidā, kādā laupītājs knakstās gar nažiem, jo ar tiem var uzbrukt saviem upuriem. Tas neko daudz nepasaka par nažiem kā tādiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2022-08-25 16:20 (saite)
Nazis ir universāls instruments. Novērošanas, izsekošanas, atpazīšanas utml. tehnoloģijas pamatā ļoti specifiskas ievirzes. Tāpat algoritmi, kuru vienīgā funkcija ir detektēt, dzēst nepareizus vārdus, teikumu konstrukcijas no interneta un veidot datubāzes ar to lietojošiem indivīdiem tālākām darbībām. Kultūrā, kurā galvenā vērtība būtu brīvība un pašnoteikšanās, kas tāds nebūtu zinātnes un tehnoloģiju prioritāšu topā, tā kā nosacīti var teikt, ka tehnoloģijām ir "flangi".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-08-25 16:22 (saite)
Cilvēku augmentācijas pētniecība ir vismaz tikpat universāls instruments, cik medicīna (principā vairāk, jo paver iespējas gan ārstēt, gan uzlabot veselo). Cenzūru un tās rīkus es, savukārt, nekad neesmu atbalstījis, līdz ar to man nav skaidrs, kādā sakarā tu tos te piemini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-08-25 18:11 (saite)
Novērošanas un izsekošanas rīki arī ir interesantas tehnikas ar specifisku pielietojumu, bet tam ir ļoti pastarpināts sakars ar tām tēmām ko apskata transhumānisms.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?